Subiect: Papalitatea
View Single Post
  #643  
Vechi 03.09.2010, 18:40:52
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 828
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nașterea prin har este Botezul. Prin urmare, trebuie să admiteți că cel puțin toți cei botezați, imediat după botezul lor devin frați ai noștri și fii (fiice) după har ai lui Dumnezeu. De acord ?

Mai departe: este statului de "fiu" ceva care se poate pierde ? Conform definiției dv, este suficient ca cineva să facă un păcat de moarte, ca să nu mai fie fiu al lui Dumnezeu. Pe urmă, dacă se spovedește, el dobândește din nou starea de har, prin urmare redevine fiu al lui Dumnezeu. De câte ori se întâmplă asta ? De câte ori comite un păcat de moarte, decade și din statutul de fiu al lui Dumnezeu, iar de câte ori face o spovadă bună redobândește acest statut. Deci, Dumnezeu ne înfiază prima dată la Botez, pe urmă ne desfiază de câte ori greșim. Asta vreți să spuneți, de fapt ? Și dv, vă socotiți în acest moment fiu al lui Dumnezeu sau nu ? Ați fost duminică la Sf Liturghie ? Ați mâncat azi de post ? Dacă nu, tocmai ați comis păcate de moarte, pentru care e nevoie de spovadă. Săptămâna asta, deci, nu mai sunteți fiu al lui Dumnezeu. Poate săptămâna viitoare, da.
Și încă o întrebare: la dv în bloc, trăiește vreun fiu al lui Dumnezeu ? Dar dintre cei cu care vă întâlniți la biserică și cărora le spuneți, poate, "frați", este cineva care e fiu al lui Dumnezeu ? Punându-vă aceste întrebări, aplic criteriile dv, nu fac nimic altceva.

Nu aceasta este concepția mea. Eu consider că toți cei botezați, catolici sau acataolici, sunt fii ai lui Dumnezeu. Chiar și cei nebotezați, dacă nu s-au botezat din ignoranță, sunt într-un anumit fel încorporați acestei frățietăți care este omenirea. Eu nu cred că acest statut se poate pierde, după cum fiul meu rămâne fiul meu orice ar face. Chiar dacă nu îmi ascultă poruncile, chiar dacă pleacă de acasă trântind ușa, chiar dacă se bețivănește, curvește, fură ori nu mă vizitează duminica, bineștiind că este zi în care tatăl lui a pus masa și așteaptă să fie vizitat, el rămâne fiul meu. Este o marcă de neșters (indelebilă). Desigur, mare va fi bucuria mea dacă se va întoarce cât încă e în viață: abia atunci voi împărți cu el casa mea.
În ceea ce privește pe "farmazoni" am adus destule argumente, și ar mai fi multe de spus, pentru că "farmazoneria" nu este compusă din oameni lipsiți de inteligență și viclenie, ba la aceste capitole sunt chiar premianți unii dintre ei. Pe site-ul MLNR este specificat foarte clar că esența filozofiei progresiste francmasonice este cabala, filozofia religioasă a poporului iudaic, și mai mult că francmasoneria, ca și alte ordine religioase, își are originea în Cabala. Ori Cabala nu este Evanghelia lui Hristos. De aici se pot trage multe concluzii.

Pe de altă parte, eu nu vroiam neapărat să vorbesc despre alte categorii, ci vroiam doar să argumentez pe baza scripturii și a tradiției sfinților părinți falsitatea afirmației că și farmazonii ar fi fii ai lui Dumnezeu. Iar rezultatul evident al investigației este că argumentele aduse de mine aici din evanghelie și din Chiril al Alexandriei confirmă că afirmația respectivă este una care nu are adevăr.

Chiar și presupunând că ar fi farmazoni anumiți creștini, în primul rând că un creștin adevărat nu are ce să caute în gruparea aceea, iar în al doilea rând după cum știm în viață nu se poate sluji la doi domni. Ori slujești Dumnezeului revelat în sfânta scriptură și sfânta tradiție a Bisericii lui Hristos, ori slujești lui MAAU, dar la amândoi nu se poate, iar identitate între ei nu există.

Parintele Adrian Fageteanu
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...eaza-greseste/

Ieromonah Amfilohie Branza - Globalizare Masonerie
http://www.google.com/search?q=+%22I...rce=vgc&num=10

arhimandritul Ioanichie Balan
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01...2%80%93-video/[/quote]

Recomand celor care vor să înțeleagă mai multe să citească cartea "Zeul toleranței și descreștinarea creștinismului" apărută la editura Christiana.