Citat:
În prealabil postat de IonelS
Aici este buba ! Voi va considerati mai intai catolici si abia apoi romani si ce-o mai fi....Mie niciodata nu mi-a trecut prin cap ca mai intai sunt crestin ortodox si abia apoi roman si.... Eu stiu ca am primit la pachet tot: credinta, neam si tara ! Deci iata la ce a dus structura de organizare papala ! Deci ati ajuns un popor -- poporul catolic !
Restul nu comentez...Ce revelatie mizerabila..Cum crezi tu ca Dumnezeu te poate desparti printr-o dogma de neamul in care te-a lasat ? Ca mai intai esti catolic si abia apoi roman ! Iar la "nevoie" esti exclusiv catolic si ostil neamului din care faci parte ?
|
Domnule, aveti o problema mare. Spun
aveti pentru ca este exclusiv a dumneavoastra, ati creat-o singur, fără nici un ajutor din afară, fără nici un motiv și fără nici o cauză.
Și anume, ați produs singur, nu știu de ce, ideea aceasta fantastică că eu aș fi ostil neamului, că aș îndemna la părăsirea țării, etc.
Vă rog frumos să găsiți locul în care eu am militat pentru emigrare, sau locul în care m-am arătat ostil României sau chiar națiunii române.
În caz contrar, vă rog să vă revizuiți atitudinea.
În ceea ce privește ordinea de raportare, nu reușesc să înțeleg ce vi se pare atât de ciudat.
Da, Biserica Catolică este trans națională. Nu este nici romană, nici italienească, nici nemțească, nici românească, spaniolească, evreiască, chinezească, boliviană, ghaneză sau turcă.
Biserica este poporul lui Dumnezeu, și mi se pare de domeniul evidenței că lucrul cel mai important este apartenența la poporul lui Dumnezeu, accesul la Sacramentele Bisericii. Nu sunt
mai putin român pentru că sunt catolic, dar nici nu pot să pun naționalitatea și religia pe aceeași treaptă valorică.
La naționalitate nu pot, oricum, să renunț, chiar dacă, prin absurd, aș dori acest lucru, la fel cum nu pot să renunț la culoarea pielii, sau la sex. Dar credința nu am primit-o "la pachet" așa cum susțineți dumneavoastră. Credința mi-am ales-o. Și dacă, prin absurd, aș avea de ales, aș prefera să am altă rasă, sex, sau naționalitate, dar credință catolică, decât să rămân barbat român de rasă albă, dar despărțit de Biserica Catolică.