Subiect: Sunt sarac!
View Single Post
Vechi 23.08.2010, 00:00:22
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Exista multa lume amarata in Romania ,asta-i clar.Dar cum spunea cineva mai sus omul amarat nu se vaita,nu striga in gura mare,nu cerseste.Munceste si isi face griji pentru ziua de maine.Personal sunt sarac.Asa ma consider ,cu toate ca din punctul altora de vedere am mai mult decat imi trebuie.De partea cealalta nu am mai avut o zi libera de doua luni pentru ca am doua servicii.Unul din ele ma solicita foarte mult si ajung acasa obosit.Am multi prieteni care din cauza crizei au ramas fara serviciu sau au locuri de munca prost platite.Ma intreaba daca nu stiu de munca si eu le spun ca angajeaza la mine,salariul fiind modest la inceput dar creste exponential dovada fiind salariul meu.Vin doua trei zile dupa care nu mai vin pe motiv ca sunt bani putini si munca multa.Prefera sa stea acasa si sa se vaite decat sa munceasca cu sanse reale de a avea in 2-3 luni un salariu de 800euro,poate si mai mult.Pe de alta parte angajatorul roman prefera de multe ori sa dea afara un muncitor bun care cere putin mai mult la salariu..cu speranta ca va gasi altul pe bani putini decat sa-i dea 1mil..2 in plus.Nu putem spune ca saracia este sinonima cu lenea.Este un mod de a privi lucrurile mult prea subiectiv.Adevarat ca lenesii nu prea au cum sa aibe bani daca nu au pe cineva care sa-i sustina deci ingroasa numarul saracilor dar sunt cei mai multi care vor sa munceasca dar nu au unde,iar angajatorii profita de disperarea lor pentru a le da salarii mai mici in conditiile in care criza nu ia afectat de loc.O fosta colega de-a mea si-a dat demisia pentru ca proprietarul ia micsorat salariul cu 50% pe motiv ca ori-cum nu mai are unde sa se angajeze nici pe salariul redus de el,in onditiile in care persoana in cauza a avut un mare aport la dezvoltarea locatiei si lucra acolo de ceva ani.Lucrez in restaurant ca bucatar,o lume destul de pervertita de altfel unde atitudini de genul sunt destul de comune.Se pare ca numai la noi romanii.
Reply With Quote