View Single Post
Vechi 11.08.2010, 00:14:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
am avut parte de 3 nasteri, iar la ultima, ca desteapta am apelat la peridurala, chipurile, ca sa scap de dureri.
e adevarat, durerile au incetinit,DAR...cand dilatatia era maxima si m-am urcat pe capra am simtit cum mi se blocheaza respiratia,nu puteam impinge, copilul incerca sa iasa si eu eram blocata si nu mai puteam face nimic.prima oara in viata cand am simtit ca mor(si dupa spusele medicului nici nu eram departe).norocul meu a fost ca stiam cum trebuie impins ca altfel....cine stie ce soarta ar fi avut bebelusul,cu ultimele puteri am impins si apoi am cazut intr-un lesin dulce, din care, de cele mai multe ori, nu te mai trezesti.
deci cu oricine am ocazia zic:NU PERIDURALA!!!
Inseamna ca anestezistul nu a facut bine peridurala. O peridurala bine facuta nu anuleaza senzatiile, iar in faza expulziei nu ar trebui sa se mai adauge anestezic si atunci simti si contractiile, si o parte din durere, si stii cand sa impingi. La mine asa a fost la prima nastere. Avantajul periduralei este ca te simti mai odihnita cand incepe expulzia, nu esti epuizata de dureri, daca faza dinainte a fost lunga; daca este scurta intr=adevar nu este neaparat nevoie.

Riscurile de care vorbeste Cristina exista. De aceea medicii buni nu propun peridurala daca contractiile nu sunt destul de puternice si dilatarea nu se produce destul de repede = ca sa nu se incetineasca si mai tare procesul.
Riscul de moarte al cupilului nu este din cate stiu eu mai mare decat fara peridurala.