Multe din postari au fost interesante, dar subscriu intru totul la ceea ce a scris Calyio, mi-a placut foarte mult cum a pus problema cu o singura exceptie: ideea cu "sa il invete semnificatia lui NU: ex. sa nu arunce jucaria pe jos..."
De ce sa nu arunce jucaria? de ce sa nu se murdareasca? de ce sa nu se manifeste liber? Eu cred ca parintele in aceasta situatie trebuie sa fie un bun observator, ghid si mai ales exemplu pentru copil si niciodata sa nu-i spuna ca nu are voie sa faca ceva anume....NU trebuie sa existe in discutie si in educatie cuvantul NU...asta inoculeaza copilului din primele clipe de viata raul si negativul pe care si-l va dezvolta pe parcurul vietii in functie de conjunctura.
Educatia noastra in general este una inchistata pentru ca parintele nu are timpul necesar pentru a se ocupa de educatia copilului care in realitate nu e o joaca. Din acest motiv e usor sa spui: nu ai voie...nu face asta....nu trebuie....nu te duce acolo... deci primul cuvant care apare in educatia noastra este NU (asta inseamna negativ, rau, urat, intuneric...comparativ cu DA care este lumina, pozitiv, bine, frumos...)
|