View Single Post
Vechi 25.06.2010, 16:38:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu ti-am judecat viata particulara, ci opiniile pe care le-ai exprimat pe forum. Si opiniile iti apartin in totalitate.. (una este sa spui ca esti fortat de imprejurari sa faci ceva gresit, cu totul altceva este sa detii o idee gresita). Intr-adevar viata ta nu ma priveste (chiar nu ma intereseaza)
Dar opiniile tale le-ai facut publice si sunt deja cartea ta de vizita.
Si mai sunt si alte opinii cu care nu sunt de acord, dar cele doua pe care le-am enuntat sunt cele mai vizibile.

Sigur ca sfintii s-au considerat pacatosi si asa s-au impartasit.
Dar NOI ne consideram pacatosi?

Sa nu crezi ca nu ma impartasesc deloc. Dar fara sa-mi plang pacatele in mod real eu nu indraznesc sa ma impartasesc. (Si daca nu-mi vad pacatele si nu mi le plang, incerc macar sa-mi plang starea mea de nesimtire duhovniceasca). Si asta cere efort.. daca nu este perioada de post, eu sunt vesela si nepasatoare ca un fluturas... greu sa ma spovedesc!

(Si nu pot crede ca cineva care nu tine post cum trebuie, care nu se infraneaza drastic de la toate cele este capabil sa se pocaiasca de pacate! De aceea sunt ff suspicioasa cand mi se prezinta o atitudine relaxata fata de post, abstinenta.. ba si spovedania este superflua..)

Nu o lua personal.
Pentru informatia ta, maine la 11:00 o sa ma si spovedesc. Va fi o spovedanie facuta rapid intre o slujba pe care parintele o va tine undeva si plecarea lui la aeroport, spre Atena. Tinand cont de cat de aglomerat este el, ca si multi alti duhovnici, este practic imposibil sa ne spovedim saptamanal. Atunci ce facem, nu ne mai impartasim de fiecare data, in acord cu atatia si atatia Sfinti Parinti care au impus asta si in canoane drastice, apostolesti si locale?! Tie iti place sa fii afurisita de Canonul 9 apostolic si de celalalt pe care am obosit de cate ori le-am citat, ca tot forumistul ignorant ca le citeasca si sa mediteze la ele? Pe cine asculti tu, pe Sfantul Ioan Gura-de-Aur sau pe Parintele X de la manastirea Y?

Cat despre pocainta adevarata si despre lacrimi, fa cum iti spune constiinta. Numai, vorba unui parinte la o predica, nu va scremeti fratilor sa plangeti, ca lacrimile nu vin la comanda... :)

Nesimitre duhovniceasca... tu scrii cuvinte mari acolo, nu gluma. :) Eu prefer deocamdata sa traiesc credinta in acel mod relaxat si vesel, altfel s-ar putea sa ma dea afara nevasta din casa. :)) Deci vezi matale, nu exista reguli general-valabile de mantuire si de pocainta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote