21.06.2010, 03:13:33
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de topcat
Ce e mintea, dupa tine, te-am rugat sa ii dai o definitie, ca sa stiu despre ce vorbesti.
Altfel, exista multe concepte despre care vorbim, le constientizam, conteaza foarte mult in comportamentul unui obiect sau fiinta, dar ele nu exista in realitate: exemplul meu favorit e centrul de greutate. 
|
După dex ( http://dexonline.ro/definitie/mintea ):
" MÍNTE ~ți f. 1) Facultate a omului de a gândi și de a înțelege sensul și legătura fenomenelor; intelect; judecată; rațiune."
După un mare savant (te las să-l depistezi singur, dar vei putea oare?):
" Puterile de cunoaștere sunt următoarele: mintea (nous), judecata pură (dianoia), opinia (doxa), imaginația (fantasis), percepția (aisthesis). Puterile vitale sunt: voința (doulisis) și alegerea (proairesis)."
Așa că te rog să-mi demonstrezi că există minte indiferent pentru care din definiții.
Succes!
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
|