Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Nu e nici un joc la mijloc, vorbim despre Adevar...asa ca eu nu ma joc!
|
Daca nu te joci lasa poantele cu pisici samponate:
Citat:
te tii ca o pisica de marginea cazii, atunci cand e samponata... Doame fereste sa te cureti de "praf, purici, si capuse"[/b] 
|
Citat:
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Astazi de exemplu am vazut la TV un preot ortodox care,desigur, primise „harul preotiei prin succesiune apostolica” cum ii cerea prietenului (amantului) sau sa „il calce in picioare”, adica sa ii sara pe burta si pe piept. Si prietenul ii sarea...
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Si tu afirmi despre preotii din postarea mea anterioara ca au primit harul Duhului Sfant si nu oricum ci prin succesiune apostolica.
|
|
Da, afirm acest lucru...
|
Este teologia ta.
Eu refuz sa cred ca cineva care alearga prin biserica e demonizat dar cineva care scrie din altar sms-uri erotice amantei e induhovnicit ca harul Sfintilor Apostoli.
Citat:
...crezi oare ca daca unul ar intra pe acest forum, ar afirma ca nu are credinta, sau ca nu crede in acest dar, si nu l-a cerut cu credinta si sinceritate...
" Daca amandoi afirmati acelasi lucru, de unde sa stiu eu care are dreptate...poate ca aveti amandoi, sau nici unul!!!?[/b] "
|
Un fals crestin poate afirma exact aceleasi lucruri cu un crestin adevarat.
Diferenta dintre ei o fac roadele. Iar astea nu le poti vedea pe forum.
Pe forum putem doar emite idei. Din felul in care vorbeste un om poti sa-ti faci o idee despre ce fel de viata traieste dar nu-l poti verifica.
In orice caz un vorbitor in alte limbi care se manifesta ca demonizatii sau un preot care scrie din altar sms erotice sunt departe amandoi de credinta si trairea apostolica.
Citat:
O alta intrebare pentru tine, conform principiului introdus de Luther dupa Reforma, si anume " Sola Scriptura", Scriptura se explica singura...a gresit Luther facand aceasta afirmatie, si crezand acest lucru?
Se pare ca tu nu ai o lumina prea clara asupra anumitor versete, desi oricine se presupune ca ar intelege Sfanta Scriptura...
Nu cred ca tu poti fi incult, sau nu stii sa citesti...dar in pofida acestei realitati, totusi nu ai o lumina clara asupra intregii Scripturi, astfel...cum explici acest sentiment de " lumina neclara"...
|
In Sfanta Scriptura avem toata informatia necesara manturii omului.
Asta nu inseamna ca
eu am o lumina clara asupra fiecarui verset din Biblie. Cred ca nici un om nu poseda asa ceva.
Cunosc doctrinele majore ale Bibliei, stiu ce trebuie sa fac pentru a fi mantuit dar, desigur, sunt versete, pasaje chiar, asupra carora nu am o parere ferma pentru ca nu le inteleg suficient.
Ma tot acuzi de „lumina neclara”. Insinuezi ca tu cunosti fiecare verset din Biblie si il poti interpreta?
Citat:
Sfintii Parinti din primele secole crestine au gresit,pe ei ii cititi...sau numai ce interpreteaza pastorii penticostali?
|
Eu nu cred ca oamenii sfinti care sunt numiti Parintii Bisericesti apartin ortodoxiei sau catolicismului. Cred ca apartin Bisericii. Ei au gresit, normal, pentru ca au fost oameni. Dar valoarea lor nu sta in greselile pe care le-au facut ci in cuvintele intelepte pe care le-au scris despre Biblie si despre viata crestina si in viata lor ca exemplu pentru noi.
NP nu-i citesc pe Sfintii Parinti din aceeasi cauza pentru care nu-i citesc nici ortodocsii: de lene. Nu pentru ca i-ar opri pastorii lor.