View Single Post
Vechi 01.06.2010, 12:22:57
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu sunt chiar extrem de recalcitrant, sunt doar neimpacat cu regulile jocului: tu ai voie sa te distrezi cat vrei pe seama altora, altii nu au voie sa se distreze nici pe seama lor...Dar hai s-o lasam.
Nu e nici un joc la mijloc, vorbim despre Adevar...asa ca eu nu ma joc!
Citat:
Si tu afirmi despre preotii din postarea mea anterioara ca au primit harul Duhului Sfant si nu oricum ci prin succesiune apostolica. Doar ca ei fac ce fac si ma determina sa cred ca nu prea traiesc precum Apostolii. Stii, eu ma astept ca cineva care are o credinta apostolica sa traiasca precum ei, scuze.
Da, afirm acest lucru...

Pai normal ca tu trebuie sa traiesti ca preotii care au primit harul Duhului Sfant prin succesiune apostolica...si traiesc precum Apostolii, avand o credinta apostolica...ce ti-am sugerat eu sa traiesti altcumva?
Citat:
Deci, eu NU am afirmat ca personajele suspecte de pe youtube sunt oameni ai lui Dumnezeu. Am spus ca in multe filmuletze se caricaturizeaza vorbirea in limbi si ca si eu sunt oripilat cand le vad.

Nu vorbesc despre toate (imi mentin deschiderea de a comenta orice filmuletz) dar in unele, precum cel o doamna in baptistier, sunt convins ca e vorba de ceva probleme psihice.

Precizez si repet ce am afirmat: " Toti crestinii sinceri, adevarati, care cer cu credinta de la Dumnezeu darul Duhului Sfant, il vor primi. Nu vor primi altceva. Sunt sigur 100% de asta. Pentru ca a spus-o Iisus. Si iarta-ma, dar nu pot crede pe nimeni mai competent decat El cand e vorba de Adevar.

Saltimbancii care manifesta falsa vorbire in limbi ori nu-L cunosc pe Dumnezeu, ori au primit veritabila vorbire in limbi dar mai tarziu, din pricina pacatelor grave nemarturisite, satana a avut acces in viata lor si a luat-o in stapanire.
Si totusi sunt crestini care se roaga lui Dumnezeu, si cred in acel dar...eu din afara pot spune ca sunt saltimbaci, caricatureaza, si la fel si tu, insa nu inteleg un lucru...crezi oare ca daca unul ar intra pe acest forum, ar afirma ca nu are credinta, sau ca nu crede in acest dar, si nu l-a cerut cu credinta si sinceritate...sau ca nu simte toate aceste lucruri mai ales in acele momente?

Daca vorbim despre ceea ce credem noi, e una...insa afirmatiile lor pot fi aceleasi ca si alte tale....si acum vine raspunsul(-intrebare) dat de mine, prin insasi vorbele tale " Daca amandoi afirmati acelasi lucru, de unde sa stiu eu care are dreptate...poate ca aveti amandoi, sau nici unul!!!?"...iti place cum suna? Din nefericire pentru tine...eu am raspunsul, dar voiam sa iti arat doar cam cum pot suna astfel de afirmatii, fara sa incerci sa si vezi care are chiar dreptate, din cele doua parti...care afirma acelasi lucru.

O alta intrebare pentru tine, conform principiului introdus de Luther dupa Reforma, si anume " Sola Scriptura", Scriptura se explica singura...a gresit Luther facand aceasta afirmatie, si crezand acest lucru?

Se pare ca tu nu ai o lumina prea clara asupra anumitor versete, desi oricine se presupune ca ar intelege Sfanta Scriptura...

Nu cred ca tu poti fi incult, sau nu stii sa citesti...dar in pofida acestei realitati, totusi nu ai o lumina clara asupra intregii Scripturi, astfel...cum explici acest sentiment de " lumina neclara"...in conditiile in care cineva a introdus acest principiu, afirmand ca toata lumea o poate intelege, deoarece se explica singura?

Daca se explica singura, de ce se ocupa penticostalii cu interpretarea versetelor...pe siturile lor, si nu scriu doar versete...si atat?

Sfintii Parinti din primele secole crestine au gresit,pe ei ii cititi...sau numai ce interpreteaza pastorii penticostali?

Last edited by AndruscaCIM; 01.06.2010 at 12:26:19.