Citat:
În prealabil postat de Doriana
Bine, domnule palma, atunci schimb si eu tonul. Daca spuneti ca nu ati jignit inseamna ca atunci cand ati spus ca penticostalii sunt asemenea demonilor si ca au stari demonice si psihotice si...etc, cred ca ati spus-o din dragoste si o voi lua ca atare.
In primul rand dvs sunteti primul care a venit aici dandu-si parerea despre Adevar. Si nu prezentati nici garantia ca l-ati cunoaste.
Cu tot respectul, de unde stiti asta? A fi penticostal inseamna a fi membru in cultul penticostal. Orice ortodox se identifica cu orice dogma din ortodoxie? Majoritatea ortodocsilor nici nu cunosc ce inseamna ortodoxie. Deci sfatul meu este sa luati omul ca pe o persoana individuala, si nu ca pe o suma de concepte. Ca sa nu aveti surprize...
Daca vreti sa vorbiti despre adevar este loc pe tot forumul si nu vrem sa va deranjam. Dar fiti sincer si spuneti ca va simtiti inzestrat mai mult decat altii si capabil de a da invatatura si nu faceti, va rog, pe omul cu dilemele...Deci va indemn la onestitate. Numai bine!
|
Nu uitati ca Penticostalii exista deoarece Constantin cel Mare a dat drept de libera pratica crestinismului in intreg imperiul Roman. Sunteti acum ce sunteti datorita noua, ortodocsilor.
Da, stari psihotice, si marturisesc asta de la prieteni care au fost la adunari ale cultului penticostal si care acum sunt diagnosticati cu schizofrenie.
Nu uitati ca Penticostalii si alti protestanti si NP vin la usi si agata pe cei care nu prea stiu nimic ce e cu ei in credinta asta a lor.
Da, noi ortodocsii stim Adevarul si avem marturie despre El.
Da, si este o lauda pentru noi si ne laudam ca-L avem pe HRISTOS cu noi.
Nu pretind ca sunt cine stie invatat, dar nu pot sa tac din gura cand vad cu cata usurinta aruncati vorbe pe forum.
Nu ati raspuns la nici o intrebare din cele pe care le-am pus. Nici nu ma asteptam sa faceti asta.
De fapt puterea Protestantismului este doar un mic scenariu de cucerire prin tehnici de impresionare, ca in rest este gol inauntru. Nu prea tine Protestantismul la un ortodox infipt pe picioare si stiti bine asta. E gol protestantismul cand il iei la puricat.
Va sfatuiesc inainte sa mai propovaduiti sa-L intrebati pe Hristos cum va mantuiti.
Si cand va raspunde Hristos atunci sa continuati orice activitate in orice sens.
Si ca sa va dau un exemplu biblic - Proorocul Daniel a postit si s-a rugat un timp pentru ca Dumnezeu sa-i descopere intelesul vedeniilor.
Dumneavoastra de ce nu va rugati lui Dumnezeu sa va arate cat de 'rai' suntem noi, Ortodocsii si cat de 'buni' sunteti dumneavoastra.
Daca eu spun adevarul si dvs nu ma ascultati aveti vina de moarte, pentru ca refuzati calea de mantuire - sa fiti constienta de asta.
Daca dumneavoastra nu stiti care este calea de mantuire si in acelasi timp va mai duceti si la altii si ii invatati cele rele sunteti dupa vorba Mantuitorului, asemenea fariseilor, care inconjurau marea si uscatu ca sa prinda vreun ucenic si sa-l duca roada gheenei.
Noi stim ca Ortodoxia duce la mantuire, pentru ca oamenii nostri mari sunt asemenea proorocilor Vechiului Testament, asezati de Dumnezeu continuu in Biserica, pentru a confirma fara posibilitate de indoiala ca Dumnezeu este in Ortodoxie si NU este in alta parte.
Prezenta Sfintilor Ortodocsi in Ortodoxie este o marturie ca Dumnezeu este cu noi.
Si daca noi avem marturia asta si altii nu o au putem noi sa spunem ca ei se vor mantui? Si putem sa-i lasam in continuare in gandul lor?
Si ma doare mult, pentru ca multi oameni simpli si nevinovati sunt pescuiti si vanati si omorati sufleteste de protestanti fara discernamant duhovnicesc.
Daca nu aveti certitudinea caii de mantuire trebuie sa o cereti de la Dumnezeu. Faptul ca cititi Scriptura este bine; faptul ca va permiteti sa o interpretati dupa cum doriti dumneavoastra va poate omora, deoarece Scriptura nu va poate spune daca ati inteles-o corect.
Credinta este de la Apostoli - credem in Hristos pentru ca Apostolii ne-au spus si ne-au dovedit prin semne asta; sunt invatatorii nostri Apostoli, in rand cu Apostolii?
Daca sunt, sa-i ascultam; daca nu, sa cautam invatatori si povatuitori asemenea Apostolilor?
Sunt pastorii protestanti si neoprotestanti asemenea Apostolilor? NU SUNT.
Sunt preotii ortodocsi asemenea Apostolilor? Da, unii dintre ei sunt: Sf. Serafim de Sarov, Sf. Ioan Maximovici, Sf. Paisie Aghioritul.
Credinta lor este de la Dumnezeu; daca ei au credinta de la Dumnezeu si noi avem credinta lor atunci si noi ne vom mantui pentru ca Duhul Sfant care salasluieste in ei si in noi lucreaza.
Sa cautam in viata invatatori care sunt asemenea Apostolilor si de la ei sa primim credinta, pentru ca daca invatatorii nostri nu sunt Apostoli atunci sunt lupi in piei de oaie, asa cum sunt multi pastori.