View Single Post
  #3  
Vechi 21.05.2010, 14:28:42
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 814
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Ref la prima afirmatie a dvs>daca sunt dati afara nu inseamna ca vor creste salariile.Asta ar fi valabil daca tara ar fi pe un grafic de crestere economica.La ora asta reducerile se fac pt limitarea deficitului cu 3 puncte procentuale.Deci nu va exista un + care sa fie redistribuit.
Exista un buget pentru salarii. Care nu mai ajunge. Asa ca fie se taie din salarii, fie se da afara. Pana la sfarsitul anului se doreste ca toate institutiile de stat sa isi faca curat in ograda: aceiasi bani, mai putini oameni. Sau aceiasi bani, dar salarii mai mici. Si nu e un lucru rau deloc, aparatul de stat este supradimensionat, nereformat, ineficient, plin de birocratie.

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Efecienta se poate sprijini pe factorul financiar dar mai are nevoie si de pregatire.Nu inteleg notiunea de productivitate in domeniul medical.Calculam pe indice de vindecati/decedati sau pe indice costuri/incasari?Ce facem cu asig de sanatate?Intra in ecuatie.Cred ca situatia este un pic mai complexa de atat.
Dumneata ce preferi? Sa ai spitalul mai aproape, dar cu medici platiti prost sau sa mergi un pic mai mult pana ajungi la un spital dar sa te trateze un medic care-si face meseria cu placere, pentru ca e platit bine? Avem prea multe spitale pentru cati bani exista in sistemul de sanatate. E ineficient. E neproductiv, pentru ca nu se face treaba de calitate. Si stiti ce ne-a adus aici? Exact atitudinile de genul userului care mai sus spunea ca daca a facut nspe ani de facultate la medicina e indreptatit(a) la un loc de munca confortabil la stat.

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Ref la afirmatia dvs nr.2>eu nu am inteles la ce va referiti.Nu pensionarii au determinat colapsul sistemului de stat.
Nu, ci clasa politica care in 20 de ani nu a facut reforma pensiilor si nu a indreptat oamenii catre pensii private, in pofida tuturor indicilor care ne spuneau ca ne apropiem vertiginos catre o situatie in care "fondul de rulment" construit din banii salariatilor nu vor mai ajunge pentru plata pensiilor pensionarilor, care sunt prea multi. Si oare cine a votat aceleasi politici stangist-populiste, indiferent de culoarea politica declarata, daca nu clasa politica postdecembrista? Si pe ei cine i-a votat cu voiosie, daca nu romanii prea lipsiti de interes pentru viata politica a tarii sau cei cu mentalitate de pierzatori, resemnati cu ideea ca "tot ce vor ei fac"? Avem clasa politica pe care o meritam.

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Reducerea pensiilor lor reprezinta o economie nesemnificativa in raport de deficit.
Pensiile nu se reduc pentru ca statul sa bage bani la saltea, ci pentru ca nu mai ajung banii de pensii.

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Daca vorbim despre teorii neoliberale ref la neinterventionismul statului si privatizarea pe banda rulanta>ne putem uita cum a fost criza stopata momentan>prin interventionismul statului.Daca ma uit la cazul Royal Bank of Scotland pot spune ca a avut aspectul de nationalizare.Nu inteleg ce anume trebuiau sa ceara pensionarii.
Nu discutam despre sistemul bancar, ci despre pensia pilon II, care nu e administrata de banci, ci de catre fonduri de pensii administrate privat. Sistemul a fost introdus extraordinar de tarziu. Altfel ar fi stat acum treburile daca treaba asta s-ar fi facut din timp.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote