Citat:
Īn prealabil postat de horatiu.miron
Pentru ca asa este corect.
Daca astia sunt dati afara, daca se face reforma, sistemul devine eficient si productiv. Asta inseamna salarii mai mari pentru cei care aleg sa ramana.
In pensionari s-a dat continuu inca de dupa revolutie. Numai ca acestia, in loc sa ceara trecerea la un sistem privat, au vrut in continuare sa suga de la stat. Uite cu ce ne-am ales.
|
Ref la prima afirmatie a dvs>daca sunt dati afara nu inseamna ca vor creste salariile.Asta ar fi valabil daca tara ar fi pe un grafic de crestere economica.La ora asta reducerile se fac pt limitarea deficitului cu 3 puncte procentuale.Deci nu va exista un + care sa fie redistribuit.
Efecienta se poate sprijini pe factorul financiar dar mai are nevoie si de pregatire.Nu inteleg notiunea de productivitate in domeniul medical.Calculam pe indice de vindecati/decedati sau pe indice costuri/incasari?Ce facem cu asig de sanatate?Intra in ecuatie.Cred ca situatia este un pic mai complexa de atat.
Ref la afirmatia dvs nr.2>eu nu am inteles la ce va referiti.Nu pensionarii au determinat colapsul sistemului de stat.Reducerea pensiilor lor reprezinta o economie nesemnificativa in raport de deficit.Daca vorbim despre teorii neoliberale ref la neinterventionismul statului si privatizarea pe banda rulanta>ne putem uita cum a fost criza stopata momentan>prin interventionismul statului.Daca ma uit la cazul Royal Bank of Scotland pot spune ca a avut aspectul de nationalizare.Nu inteleg ce anume trebuiau sa ceara pensionarii.
Multumesc anticipat.