View Single Post
Vechi 10.05.2010, 16:51:07
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
@ Draga Sophia,

Nestiute sunt caile Domnului!
Ratiunea noastra este limitata!! Nu poate intelege ceea ce Dumnezeu vrea de la noi, daca nu exista COMUNIUNEA cu El! Exact ca la fizica cu vasele comunicante, exact ca intre PRIETENI, cand fiecare isi destainuie reciproc tainle si se ajuta reciproc! In cazul nostru cu Dumnezeu, ne destainuie planurile Sale numai cat poate OMUL sa perceapa!
Niciodata nu vom intelege MODUL in care Dumnezeu ne cheama la El!!! Niciodata nu vom vedea FATA Sa atat cat traim! Dar Il putem auzi... cum? in INIMA noastra!

MA indoiesc ca ai citit VIETI DE SFINTI prin care in diferite moduri si imprejurari Sfintii au plecat NESTIUTI de nimeni, in Manastiri sau la Martiriu! Ma vei infrunta cu: „dar au fost sfinti!” si eu te contrazic cu „realismul” (ca tot iti place sa fii „realista”): AU FOST OAMENI CA TINE CA MINE CA ANTONIO!!! DAR, s-au daruit TOTAL lui Dumnezeu si L-au ascultat intru totul!!!
Despre asta „moarte” este vorba - lepadarea de sine - pe care o rmeaza fiecare CALUGAR in parte! Dar si in viata de familie este tot o „moarte” atunci cand te „lepezi de sine” si te dedici COPIILOR sa ii cresti in PLACUL LUI DUMNEZEU si spre Slava Sa „asa sa lumeze viata voastra ca vazand oamenii faptele voastre sa slaveasca pe Tatal Cel din Ceruri!”.

Culoarea neagra a Hainei monahale IN PRIMUL RAND inseamna MOARTE, pe langa semnificatia fiecarei haine in parte!!! El a murit „omului vechi” si s-a imbracat in „omul cel nou”!
El moare lumii si se naste altei LUMI, a lui Hristos! De aceea i se si schimba NUMELE!!! Botezul este tot o moarte IN HRISTOS - afundarea intreita, dar este si inviere tot IN HRISTOS - iesirea din apa!
Calugarul singur cere de la staret calugaria, deci este CONSTIENT ca el MOARE inclusiv parintilor! NU trupeste, ci IN HRISTOS! El nu mai apartine FAMILIEI, ci NUMAI LUI HRISTOS!
CALUGARIA este TOT UN BOTEZ, asa spun Sf.Parinti! Tare m-as bucura sa citesti macar O DATA-N VIATA aceasta randuiala de Calugarie, din MOLITFELNIC ca altfel vei intelege!!!

Momentul „convertirii” lui o stie numai Hristos, datatorul Vietii, fiind El Insusi VIATA!!! De aceea nu stim noi SCHIMBAREA sa, si ce MOMENTE TAINICE a trait el de la Hristos, si deci, cum a luta aceasta DECIZIE!!!

Inaintea noastra, sigur ni se pare ABERATIE si ceva ABSURD, iesit din comun, sau chiar EXTREMISM... dar judecam AFARA de Hristos! Gandim OMENESTE nu IN HRISTOS!
NU multi ma intelegeti ce vreau sa spun, stiu, dar spun nu de la mine, ci de la ceea ce INVATA BISERICA prin SFINTII EI!
Va rog sa ma iertati!!!
Mai frate da Maica Domnului de s-a daruit cu totul lui Dumnezeu nu a fost calugarita.Da fiind in lume a fost cu totul si cu Dumnezeu.Deci iata ca nu lumea ne desparte de Dumnezeu.

Apoi mai frate de unde ai zici fratia ta interpretarea asta ca zic Sfintii Parinti de calugarie ca e botez din nou?
Sfantul Botez o data il primim in numele Preasfintei Treimi.
Eu nu cred ca au zis Sfintii Parinti de calugarie ca e botez din nou.