Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Citeodata chiar cred ca multi de pe aici sunt orbi !
Care societate decazuta a omului pagin si "chiar" eretic.
Tu oare chiar nu vezi in ce societate traiesti tu unde ar trebui sa fie vizibile acele roade ale teologiei ortodoxe? ... nu observi ce se intimpla in societatea ta de oameni botezati( si foarte bine, dar din roadele visibile nu-i nici o diferenta cu insula Bora-Bora)?..
|
Chiar ai vizitat Bora-Bora?
Ai gasit acolo crestini cum inca mai poti vedea (
daca ai ochi sanatosi cat de cat) in manastirile de la noi si chiar in lume? Eu ma indoiesc.
Ca societatea pe ansamblu merge prost asta arata vremurile in care traim.
Crestini practicanti avem cca 5% si poate chiar mai putini care sa fie efectiv vizibili in societate.
Ce ai vrea, sa fie botezati doar copii celor care au certificat de frecventare a bisericii?
Botezul cere, dar nu obliga.
Si eu cred ca si in lumea asta asa ciudata cum e se mai mantuiesc oameni, chiar daca nu dau raportul in gura mare despre cele bune ale lor ca sa multumeasca pe cei ca tine care judeca ca rai pe ceilalti iar pe sine ca bine au deloc.
Citat:
Stai sa vezi cind s-o trezi AntoniO cind da cu nasul ca lumea de ele, mai ales din minastire..atunci sa vezi tata soc pe capul lui!
|
Eu cred ca respectivul asa impulsiv si naiv cum este are mai multe sanse de a se adapta la realitatea
spirituala a lumii contemporane decat tine.
Tu ai ramas intzepenit intr-o acreala vizavi de altii, mai putin fata de tine pe care te consideri f. indreptatit sa-i judeci pe toti si pe toate.
Iar daca cu "toate ai dreptul, cu "toti" nu si asta e o porunca crestina elementara.
Iar cu "toate" macar daca ai ajunge la concluziile corecte dar din pacate traiesti in micul unei reforme de tip protestante in inchipuirea ta ortodoxa si macar daca nu s-ar atinge de valori elementare dar ma rog, daca tu consideri ca esti ok in felul asta in raporturile cu Dumnezeu si ceilalti iar duhovnicul tau iti stie opiniile si le aproba (si nu face parte dintr-o miscare gen "Noul Ierusalim")..cine sunt eu sa-ti dea TIE lectii?