View Single Post
Vechi 05.05.2010, 23:04:18
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Este Brahma Dumnezeu? Este Shiva Dumnezeu? Este Krishna Dumnezeu? De Buddha nu intreb, ca nici n-avea pretentii. Este Tao calea pe care ne-a spus Hristos sa umblam? Este Duhul Sfant chi? Este rugaciunea mantra sau meditatie?

Si cel mai important de la Dumnezeu sunt Mantuirea si cunostinta Sa, prin Duhul/revelatie. Eu asa cred. Iubirea pacea si restul sunt doar consecintele. Exista si iubiri si pace mincinoasa si exista pana si "adevaruri" mincinoase (unul fiind ca ne inchinam toti aceluiasi Dumnezeu, numai ca in felul nostru).

Poticneala cea mare nu e ca Il impun oamenii pe Hristos cu forta. Marele circ va fi cand nu vor vrea unii sa primeasca sa se inchine la un loc cu ceilalti, cu "facatorii de pace", si-atunci cel care va tine la credinta sa (poate nici nu-i nevoie sa fie crestin) o sa fie numit fundamentalist care face dezbinare, care nu iubeste si nu vrea pace. Si-asta numai pentru ca a zis, in lacasul lui de cult, ca Iahve nu e acelasi cu Allah, de exemplu.
Am spus respect pentru credinta altuia, care nu inseamna renuntare la credinta ta. Respect, asa cum pretindem si noi de la altii. Crezi ca daca bagi unuia pe gat ceea ce crezi tu, acela va crede? Sau crede mai degraba in credinta pentru care are toata convingerea? Si de ce se spune sa-L iubim pe Dumnezeu cu tot cugetul nostru? Pentru ca daca nu e in inima credinta si dragostea de Dumnezeu, nu e nicaieri. Cred ca intelegi gresit ceea ce vreau sa pun. Poate nu m-am exprimat eu bine?

Iubirea si pacea mincinoase sunt atunci cand omul se minte pe sine si pe altii si nu este onest cu ceea ce crede, sau se fals-converteste dar nu cu inima si convingere, doar pentru ca poate scoate niste avantaje din noua convertire.
(la capitolul convertiri, crestinii sunt campioni, ceea ce nu poti spune despre evrei, de exemplu.)

Pentru mine poporul evreu este un exemplu de credinta adevarata.

Last edited by maria-luisa; 05.05.2010 at 23:11:54.
Reply With Quote