View Single Post
Vechi 04.05.2010, 21:33:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Nu, nu am copii.Dar El era in ale Tatalui Sau, nu lipsea de acasa.
Eu iti spun ca daca fiu-meu zice ca pleaca in ale tatalui sau ii trag citeva de sa-i sara capacele. Glumesc, desigur, traim alte vremuri :)

Citat:
Īn prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Iisus nu se refera la ura adica opusul iubirii, si in citatele care mi le-ai scris nu se refera la asta. Ii desparte fiindca unii o sa creada in El si unii nu.
Citat:
Īn prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Oricum, e greu de crezut ca sint cuvinte spuse de simbolul iubirii absolute, chiar si interpretind paragrafele de mai sus intr-un mod pozitiv (adica se va certa fiul cel bun cu mama cea rea, care nu il lasa sa fie bun).
Si zice "morti" referindu-se la credinta lor, de ex zice " Feriti-va de aluatul fariseilor" si nu se refera la paine, ci la invataturi. Daca citesti cu mintea deschisa, observi ca Hristos vorbeste mult in pilde, zice de plug ca datoria omului ce o are de facut, si sa nu-i para rau, sa nu se uite inapoi. Daca chiar te-ar interesa lucrurile astea, ai merge la Biserica sa vezi si acolo ce se zice. Hristos se refera la Sine ca fiind usa oilor, asta inseamna ca era usa fizic? Sunt pilde,intelegi? Presupun ca atunci cant citesti Noul Testament nu cauti sa intelegi, ci cauti "greseli" sau lucruri care sa confirme necredinta ta.
Avind in vedere ca stia ca vorbea cu niste salbatici, putea sa vorbeasca sa inteleaga toata lumea. Eu cred ca daca el zicea ca trebuie sa-ti urasti mama ca sa te mintuiesti, apoi cetateanul respectiv o ura. Acum putem gasi interpretari ce sa ne convina si sa zicem ca de fapt ura inseamna dragoste, dar pe citi crezi ca a indus in eroare respectivele paragrafe? Probabil ca pe multi. Repet, nu pot sa ma astept la asemenea tip de vorbire din partea simbolului iubirii absolute.
Reply With Quote