Din ceea ce am citit eu pana acum rezulta asa:
1. Maria ajunsese la varsta la care trebuia sa paraseasca templul (pubertate), iar parintii ei deja murisera. S-a cautat de fapt un tutore pentru ea. Nu stiu ce obiceiuri de logodna erau la iudei pe atunci.
In orice caz oficial era vorba de logodnic, dar de fapt de unul care s-o pastreze pana la maritis, in cumintenie. Maria era un copil inca.
Iosif era mult mai in varsta, era ceva var cu Ana, deci era vorba si de o rudenie a lui Maria.
Se spune ca a mai fost insurat si ii murise sotia, si avea copii mari.
Iosif a murit cand Iisus era f.tanar.
Nu stiu, e vorba acolo de niste relatii de rudenie mai ciudate, cu diferente f. mari de varsta. Elisabeta era de ex. verisoara cu Maria (sau cu Ana ? - le incurc mereu rudeniile astea) si era si ea mult mai in varsta decat Maria. A facut tarziu pruncul (pe Ioan).
2. Nu se spune nicaieri de casatorie. Nu stiu de unde ati scos asta. Ar fi fost si un incest din cate inteleg, de vreme ce erau rude.
3. Si eu ma intreb adesea cum a trait Maria, mai ales dupa moartea lui Iisus.
Exista pareri care spun ca femeile mironosite, deci si Maria, i-ar fi urmat pe apostoli in pelegrinarile lor impreuna cu Iisus.
Dar nu se spune nicaieri cum a trait si din ce. Se spune de abia despre moartea sa.