View Single Post
Vechi 03.05.2010, 15:19:58
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu are importanta dar sint sigur ca lista e intocmita intr-o ordine pe care mi-e usor sa o ghicesc :)
Normal ca dusmanii nostri nu mai sint cei de acum 2000 de ani. Dar asta (aproape) numai pentru ca am evoluat tehnologic.
Pai poruncile alea trebuiau respectate in contextul acela in care dusmanul putea efectiv sa vina asupra ta cu toporul, cu mai multa usurinta decat o face astazi. Teoretic ele ar fi mai usor de respectat astazi.
Daca esti curios de ordinea de pe liste, de obicei la inceput se pun parintii duhovnici, preoti, monahi, parinti, dupa care poti sa faci free-style.
Personal cred ca , cu cat te enerveaza cineva mai mult (nu in sensul ca ai fi victima lui, asta cu self-victimizatul e deja teren foarte instabil, ci ca te transformi tu in potential agresor gandind chestiile alea despre el si nesuportandu-l), cu atat trebuie pus mai sus in capul listei, ca sa te obligi sa te smeresti si sa-l pui mai "in cinste" inaintea lui Dumnezeu, ca daca il lasi la urma, ai fi tentat sa crezi ca si Dumnezeu il lasa, "pentru pacatele lui" sau mai stiu eu ce. Nu tata, in capul listei, printre patriarhi (glumesc acum), in orice caz, deasupra ta :)

Deci lista se poate intocmi dupa prioritati :) s