View Single Post
Vechi 22.04.2010, 14:14:14
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Alegerea cui? Botezul "obliga" intr-o anumita masura, de aceea zicea Ioan Botezatorul celor care veneau la el, sa faca ceva concret "Cine are doua haine, sa dea si celui nu are niciuna". Cu alte cuvinte, faceti ceva, botezul va responsabilizeaza, nu-i doar asa un scaldat in apa.

Daca faci referire la "botezul" copiilor de cateva saptamani, atunci nu se pune problema sa lepezi nimic, decat o "baita" care se poate repeta bineinteles, matur fiind la altii care ar trebui sa mai puna si ei mana pe "Carte" si sa vada cum e cu botezul.
Dupa parerea mea, botezul, inclusiv cel facut la cateva saptamani, "obliga", si am sa explic de ce, relatand experienta mea personala cu privire la chestiune.

Am fost botezat la cateva saptamani. Am trait pana acum (33 de ani) fara Dumnezeu, fiind ateu convins si incercand sa-i conving si pe altii. M-am intors la credinta.

Intr-o discutie cu preotul care ma pregatea pentru prima spovada si impartasanie, am intrebat - "Trebuie sa marturisesc si acele fapte pe care, prin prisma convingerilor mele atee, nu le-am considerat gresite la momentul respectiv ?".

La care, preotul a raspuns foarte simplu: "Pai, ai fost botezat, nu-i asa ?"

Raspunsul asta m-a luat pe nepregatite, totusi, dupa un scurt moment de meditatie, mi-am dat seama ca, intr-adevar, aveam si am o responsabilitate raportat la faptul botezului meu, ca am fost un crestin botezat chiar si atunci cand nu credeam acest lucru, si ca pacatele, chiar daca le constientizezi mai tarziu, raman pacate.
Reply With Quote