Citat:
În prealabil postat de topcat
Pai nu e libera nici acum, ca se tot baga peste noi 
Si chiar daca nu s-ar baga, oricum stie cum vor sfirsi cu totii, care in iad si care in rai.
Poate despre cei cu dubla personalitate sa aiba ceva dubii. 
|
"Se baga" e un cuvant cam dur. Dumnezeu e caracterizat de delicatete, nu da buzna peste noi ca sa ne convinga de nu stiu ce si sa ne bage-n Rai. Daca un copil moare este ca sa se evite un rau si mai mare care vine ulterior in mod implacabil. Aici se vede dreptatea si mila Lui - pentru cine vrea sa vada.
Stie, pentru ca aceste miliarde de ani pentru El inseamna prezentul. Timpul e un simplu parametru al acestui Cosmos, loc in care avem libertate desi El este Acelasi din veci in veci. E un fapt mai greu de acceptat pentru noi, care traim o viata vremelnica si in continua devenire. Mai usor este sa zicem ca nu se poate impaca prestiinta cu liberul arbitru, nu?
Citat:
De ce crezi ca se asteapta sa cred in existenta Lui? Din vanitate sau ce?
|
Eu zic ca ne-a dat suficiente indicii ca sa acceptam ca este o Cauza si un Proniator a toate. Vanitatea este a celor care-si ridica intelectul la rand de idol, cautand explicatii teoretice care-L scot afara din acest mecanism ultra-complex care este Universul. Pastreaza intrebarea pentru momentul in care o sa te intalnesti cu El...

Nu uita sa pregatesti si spiciul... :)
Citat:
Eu am alta, se numeste a evolutiei prin selecte naturala, care, printre altele spune ca dupa moartea sa fizica o persoana nu mai exista.
Iar daca vrei sa nu renunti la binele sau raul etern poti sa faci o simpla transformare de coordonate temporale.
|
E simplu: cum "timp nu va mai fi", noi vom trai intr-o lume in care masura devenirii va fi numai si numai dragostea (sau lipsa ei). Asta ca fapt divers...
Citat:
In mintea fotografului e realitatea cruda, nimic altceva.
Deci esti de acord cu "putina" suferinta a bietilor copii ca plata pentru ceea ce niste parinti iresponsabili, care or fi lucrat duminica sau mai stiu eu ce porunca aberanta?
|
Fotograful s-a bucurat ca a gasit un instantaneu care ii poate aduce bani si celebritate. Nu a alungat vulturul, nu a luat copilul de acolo sa-l duca intr-un orfelinat ceva, nu i-a dat ceva sa manance. Deci eu la fotograf ma gandesc ma mult, nu la acel suferind. Asta e marea diferenta dintre atei si crestini: noi consideram acest timp ca inceputul vesniciei, pe cand voi va rezumati la cativa ani de existenta...
Hai sa fim sinceri, un african care nu stie de Duminica nu are pacat daca lucreaza Duminica. Pana si la crestini sunt exceptii cand poti lucra in ziua de odihna, daca este cu adevarat necesar si nu sufera amanare. Altele sunt pacatele oamenilor eterodocsi, constiinta le spune care sunt.