View Single Post
Vechi 20.04.2010, 08:10:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Da, am citit linkul acela al lui andrei, dar ceva lipseste.
O sa fac o completare:
- Hahnemann a fost francmason
- Hahnemann l-a avut ca mentor pe ocultistul Emanuel Swedenborg ("profet" al noii ere luminate a crestinatatii - cuvinte de pe situl societatii swedenborg). Eu stiam despre Swedenborg din cartea Sufletul dupa moarte a par. Serafim Rose - link catre capitolul care aminteste despre calatoriile astrale ale lui swedenborg
Interesant ca exponentii de varf ai homeopatiei au fost adeptii lui swedenborg.

- Un articol scurt si foarte bun despre elementele esoterice din homeopatie.

Mie mi-a ajuns atat. (tot ce este subliniat este link)
Daca inca voi considerati ca homeopatia este o practica "curata".. cred ca asta tine de nivelul de sinceritate fata de propria persoana.
Linkul arată o singură sursă sigură, potrivit căreia Hahnemann a avut gradul 1 în masonerie. Nu e prea mult. Vorbim de un protestant, adică despre adeptul unui curent religios prieten, dacă nu frate bun, cu masoneria. Vorbim despre un imperiu în care farmazon era însuși împăratul, precum și nobilul său, baronul von Bruckenthal. Nu erai farmazon, nu erai pe piață, așa cum în vremea studenției mele, dacă nu erai comunist măcar de gradul 1 (membru de partid) nu aveai acces la nici o funcție mai ca lumea.

Însă ceea ce este mai important riscă să rămână neobservat, așa concentrați cum suntem pe Hahnemann: argumentul cu masoneria lui este invalid. Este ca și când ai spune: "Nu suport muzica de operă, deoarece Giussepe Verdi a fost mason." Sau: "opera lui Sadoveanu îmi repugnă, fiindcă Sadoveanu a fost ditamai masonul". Știți câți masoni (cu grade mai mari decât a avut Hahnemann) au fost în medicina alopată ? Un număr impresionant de autori de prim plan. Asta nu înseamnă să nu luăm doctoriile lor, dacă suntem bolnavi, sper că sunteți de acord.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote