Citat:
În prealabil postat de danyel
Eu nu neg importanta valorilor morale despre care vorbeste si Hristos si apostolii dupa cum arati dar ceea ce am accentuat eu e reducerea crestinismului la o simpla filosofie lipsita de sacralitate sa zic asa reducerea crestinismului la a fi politicosi unii cu altii si atat
|
Ba, dupa cum se vede, negi importanta valorilor morale, sau o minimalizezi, dandu-i atribute de "filozofie lipsita de sacralitate" sau simplu act de politete.
"
Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfîntă și evlavioasă, așteptînd și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, "(2 Petru 3:11,12)
"
Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele."(Efeseni 2:10)
Sfintii Apostoli au scos in relief caracterul sacru al faptelor bune, pregatite de Dumnezeu (sunt multe citate de felul acesta). Tu confunzi sacrul cu misticismul.
Citat:
În prealabil postat de danyel
lipsa sacralitatii din crestinism face din el doar un set de valori bune de urmat la fel ca alte seturi de valori morale din alte culturi sau religii
|
Ceea ce ne diferentiaza de alte culturi sau religii este harul lui Dumnezeu, adica iertarea pe care ne-a oferit-o fara sa o meritam, prin jertfa Domnului Iisus Hristos.
Celelalte religii nu ofera iertarea prin jertfa Celui care iarta.
Daca totusi cauti o asemanare intre unele confesiuni crestine si alte culturi sau religii (pagane) o gasesti in accentul pus pe misticism. Crestinismul autentic, prezentat in Sfanta Scriptura, nu se bazeaza pe misticism ci pe credinta si vietuire crestina (in viata de zi cu zi).
Nu ai sa-L bucuri pe Dumnezeu tinand o gramada de slujbe si ritualuri. Dar, il vei bucura daca vei crede si vei primi darul Sau fara plata (viata vesnica prin Jertfa Fiului) facand apoi(ca urmare a credintei tale) fapte pline de dragoste fata de semenul tau.