Citat:
În prealabil postat de vasalie
Si, daca citeam "catehismul ortodox" la acea vreme (cand eram ortodox) poate dezamagirea mea ar fi fost mai mare (sa vezi ca in ortodoxie nu sunt respectate multe invataturi din "catehismul ortodox").
|
Dezamagirea in raport cu ce anume?
Ca ti s-ar fi spus ca modul tau de viata nu este crestinesc si ortodox?
Citat:
As fi interesat sa vad cum interpretezi si respecti tu ultimele puncte din crez. Ca, nu se impaca deloc cu teoria sufletului nemuritor si a rasplatirii inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos.
|
Nu se impaca dupa intelegerea gresita a adventistilor asupra acestor chestiuni.
E ceva complet diferit.
Vrei sa vorbesti despre asta?
Deschide un topic, nu ridica aceleasi probleme "offtopic" simultan pe N alte topicuri.
Citat:
Ti se pare hilar faptul ca un adventist are credinta mai apropiata de "Crez" decat un ortodox?
|
Afirmatia asta da, mi se pare hilara.
Citat:
Ai inteles gresit. Crestinismul inseamna credinta in Dumnezeu, prin Domnului Iisus Hristos iar moralitatea (nu moralismul) reprezinta roada Duhului Sfant:
"Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia, blîndetea, înfrînarea poftelor."(Galateni 5:22,23)
"Nu e decat moralism crestin" - spui tu. Ti se pare un lucru asa de nesemnificativ acest "moralism crestin"?
|
Eu am zis moralism totusi.
Daca ai sa citesti tot pasajul acolo ai sa vezi ca erezia n-are cu nimic de a face cu Duhul Sfant.
Asa ca nu inteleg de ce pretind ereticii (daca nu iti place "sectarii") ca ar putea invata pe altii despre roadele Duhului Sfant.
Citat:
Arata ceva ce fac adventistii si nu a existat in invataturile si practica Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli.
|
Pana la Cruce sau dupa?