View Single Post
Vechi 13.04.2010, 18:51:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Sa te ajute Dumnezeu sa intelegi ce greseala faci, judecandu-l astfel pe acest frate ortodox al nostru, care si-a pus sufletul si viata in slujba credintei.
In ultima vreme, in slujba unei credinte indoielnice.
Parerea mea.

Citat:
Este un crestin cum nu sunt multi.
Eu stiam ca fiecare om este unic in felul sau.

Citat:
Pentru ca nu multi ies in fata cu curajul marturisirii, mai ales azi. Iar cei care il denigreaza fie au anumite interese si sunt de rea-credinta, fie sunt de buna-credinta, dar sunt pur si simplu lipsiti de o buna intelegere duhovniceasca.
N-am vazut nici un argument prin care l-am putea numara pe dl. Danion la cei cu "buna credinta" sau cei cu "buna intelegere duhovniceasca".

Citat:
Pentru ca aici nu e vorba sa aparam neaparat omul, persoana, ci adevarul pe care acesta il apara!
Inteleg ca-ti plac parerile lui Danion, dar asta nu inseamna ca reprezinta "adevarul".

Citat:
Poate ca, intr-adevar, din lasitate si comoditate, din teama de adevar si pentru a nu-si pierde scaunelele caldute si pernutele moi pe care s-au instalat, nu se vor mai repezi multi sa-l invite pe Danion sa tina conferinte.
Ah, parca discursul asta l-am mai auzit pe undeva. Protestanti parca?
Suntem ortodocsi pentru ca suntem comozi. Ca daca n-am fi, ca ei am gandi.

Citat:
Pierderea va fi a lor si a celor care ar putea sa se foloseasca din aceste conferinte.
Sa se foloseasca cum?
Apucandu-se sa judece pe toti si toate din prisma unor impresii de sine?
Pai nici n-au nevoie de Danion pentru asta, ar putea f. bine sa caute o comunitate de neoprotestanti.

Citat:
E usor sa judeci pe cel care FACE, e mai greu sa faci insuti ceva. E usor sa denigrezi fapta altuia, e mai greu sa aduci tu fapta ta ziditoare.
Sa-ti manifesti dezaprobarea fata de rau poate fi o fapta ziditoare, nu?
Doar asta ar face cica si Danion, ca in afara de vorbe nimic altceva.

Citat:
Ai idee pe cati a ajutat acest frate, pe cati aflati in deriva, in cadere, in indoiala - pe cati i-a ajutat sa inteleaga credinta si viata crestina? Ai idee cat bine a facut?
O fi facut, Dumnezeu stie cel mai bine.
Dar asta nu e o scuza pentru ca acum sa faca exact opusul si sa-i sminteasca pe cei care ar fi avut poate de ce sa-i arate o oarecare recunostinta.

Citat:
Te trezesti cerand socoteala, judecand, dand sentinte - ti se pare ca te situezi atat de sus?
In privinta caracterului lui Danion nu sunt multe de spus dar este destul de evident ca n-ar fi ajuns sa faca astfel de afirmatii, mai ales prin prisma pretinsului marturisitorului ortodox, daca n-ar suferi de o boala spirituala grava.

Citat:
Eu nu spun ca este un om absolut perfect, sau ca nu ar putea si gresi - dar nu greselile care i se arunca in spinare!
Daca esti stilist fara doar si poate ca n-are de ce sa-ti displaca ideile lui Danion.
Dimpotriva..

Citat:
Marturisirea lui de credinta si lucrarea lui misionara sunt de mare folos, dar sunt de folos celor care vor sa isi asume aceasta cale, a jertfei, a credintei, nu celor care sunt pusi numai pe anchete de tip securist si pe sentinte asemenea!
Sigur ca da.
Este o tehnica frecventa la lupii din ziua de azi sa pozeze intr-o oita amarata cu blanita alba dar ciufulita de lupul cu care s-a luat la tranta.

Nu v-ati gandit niciodata sa o schimbati, o voi biete victime ale securitatii si regimului comunist de pretutindeni?
Mai ales ca placa asta este atat de cunoscuta incat va da de gol?

Citat:
Trebuie sa fim cu mare bagara de seama, pentru ca firul e foarte subtire.
Esti sigur ca tu ai reflectat bine la aspectul asta inainte de a scrie?

Citat:
Sa te ajute Dumnezeu sa ajungi la adevar si la mantuire!
La fel.

Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 18:54:12.
Reply With Quote