View Single Post
Vechi 10.04.2010, 18:33:35
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sa ne ajute Dumnezeu!

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Concluzia mea este urmatoarea: Desi tema conferintei era alta,fratele Danion a tratat tema calendarului o buna parte din timp,spre final si a facut multe afirmatii care efectiv nu pot sa le accept.Parintele Cleopa a mintit,Arsenie Boca s-a inselat,Ioanichie Moroi a avut o vedenie falsa,Patriarhul Teoctist are multe actiuni si afirmatii eretice...etc Nu voi analiza in acest articol toate afirmatiile pentru ca l-as lungi foarte mult ci voi puncta cateva lucruri.
1.Desi schimbarea calendarului a fost un lucru rau,nu asta este prioritatea Bisericii in aceste timpuri,practic nu ne mai putem intoarce la calendarul vechi fara mari tulburari care ar face mai mult rau decat bine
2.Calendarul nu este o dogma,deci schimbarea lui nu a insemnat schimbarea vre-unei dogme a Bisericii
3.Schimbarea calendarului s-a facut ca urmare a unor presiuni puternice din afara,a fost un compromis necesar,un act politic
4.Atitudinea cea mai buna in momentul de fata a fost arata de un parinte care a spus "Ramanem cu ce avem"

Ce ma deranjeaza in conferinta lui Danion Vasile este apelul lui la anumiti Sfinti Parinti citati de el,care fara a le nega autoritatea de catre mine,ii interpreteaza dupa capul sau.Si ajunge la concluzia ca cei de pe stil nou,adica noi,riscam sa ne pierdem mantuirea!!! A fost intrebat de cineva: Si noi la care Biserica sa mergem? Si el a raspuns ca Maxim Marturisitorul a lipsit cativa ani de la Liturghie ,datorita ereticilor din vremea sa..Adica ce concluzie sa tragem? Sa nu mai mergem la Biserica?!!! Si apoi ,dupa ce creeaza acesta confuzie in capul nostru,spune: "Eu nu va ofer solutii,ci doar cateva repere"...Multumim de asa repere ,care mai rau te innoada...Sa nu putem intelege oare ca schimbarea calendarului nu este o erezie? Sa nu putem intelege ca nu acesta este un scop si un motiv de lupta ?
Eu cred ca Danion ar trebui sa faca referire nu numai la acei Sfinti Parinti pe care ii citeaza des,ci si la cei din Filocalie,la Sfantul Vasile cel Mare,la Sfantul Isaac Sirul etc si sa nu nege sau sa atace autoritatea parintilor Cleopa,Ioanichie Moroi,Arsenie Boca,care au format generatii intregi ...Parintele Cleopa a fost pentru mine abecedarul duhovnicesc,el mi-a pus bazele credintei ortodoxe...
Sa ne rugam pentru Danion sa aiba discernamant,dreapta judecata si sa nu treaca la stilisti.
Nu stiu cum ai ascultat spusele lui Danion, cert e ca daca ai auzit bine, inseamna ca nu ai inteles bine. Daca luam trei vorbe de aici si o jumatate de fraza de dincolo, daca mai adaugam si ceva ce ne amintim, mai trunchiat, si inca ceva ce am gasit pe undeva pe net, spus de altul, -- si totul, evident, scos frumusel din context, -- e clar ce poate iesi. E usor sa rastalmacesti! Daca ai asculta si alte conferinte ale lui Danion, ai vedea ca este foarte bine documentat, ca citatele pe care le da sunt si din sfintii numiti de tine, si ai intelege, poate, ca Danion nu este de partea ereziei, nu este nici de partea caldiceilor, nu este nicidecum de partea lupilor in blana de oaie! El a incercat sa deschida ochii cat mai multor oameni, a facut lucrare misionara, a aratat cu degetul lucrarea celui rau si pe slujitorii aceluia, -- iar aceasta, fireste, nu putea ramane fara urmari! Cei pe care s-a incumetat sa-i "atinga" nu sunt niste functionarasi oarecare, iar lupta care se duce nu e o joaca. Cine are ochi de vazut... Din pacate, unii abia asteapta sa se lase amagiti: e mai comod sa nu mergi contra curentului, nu?
Cititi Cartile Sfinte, cititi Apocalipsa, cititi Sfintii Parinti si vedeti: zice undeva ca adevarul se va afla pe calea cea larga, in mijlocul oamenilor din lume si in balciul din piete?
Si inca ceva. Spui: "Si apoi ,dupa ce creeaza acesta confuzie in capul nostru,spune: "Eu nu va ofer solutii,ci doar cateva repere"...Multumim de asa repere ,care mai rau te innoada..." - pai, te innoada, daca esti deja innodat! Dar daca ai ochii limpezi si urechile la fel, intelegi!
Dumnezeu sa ne ajute!