View Single Post
Vechi 31.03.2010, 23:12:25
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Crede-ma ca te inteleg perfect deoarece si eu am avut astfel de "probleme" ma plictiseau enorm slujbele tot timpul criticam, carcoteam, aratam cu degetul dar sti ce uitam? uitam sa traiesc credinta, uitam sa traiesc slujba , eram prea ocupat cu critica ca sa mai fiu atent la predica, la mesajul cantarilor si astfel nu imi folosea la nimic Liturghia, pana cand am inceput sa traiesc slujba sa fiu atent, sau uit de critica si sa receptez mesajul, de atunci a inceput din ce in ce mai mult sa mi se descopere si sa mi se lamureasca toate, sper sa Dumnezeu sa te calauzeasca si pe tine spre aceasta lamurire dar nu uita sa lupti pe acest drum pt ca ortodoxia inseamna lupta
Inteleg ce zici, insa te intreb, de ce nu s-ar putea schimba anumite lucruri ce tin de forma ritualului,totusi traim in sec 21,nu ca acum 1000 de ani !
eu cred ca eficienta a ceea ce se intampla in biserica conteaza, adica cu ce iese omul de acolo, si ce fapt face pe urma. Privind apoi la masa de roamani care se declara ortodoxi, n u as putea zice ca in majoritate se si comporta crestineste. cred ca s-ar putea face mai mult,de n u ar fi un cler asa rigid,sa fie mai multa invatatura bazata pe scriptura,si melodii mai moderne, cu instrumente moderne,nu tot cor...ca acum 1000 de ani !!! Biserica chiar nu intelege ca totusi, vremurile s-au schimbat, suntem in era internetului,apropo,si slujbe on line, s-ar putea face !!! Ti-am zis,conteaza eficienta ritualului,adica s-l faca pe om mai bun, si apropiat de credinta ! Ritualul sec de dragul formalitatii eu cred ca e de la diavol,nu de la D-zeu !!!
Reply With Quote