Citat:
Īn prealabil postat de Lavrentiu
Apropo de calendarul asta care vad ca e pricina de poticnire pentru multi care incearca sa explice cum ca calendarul iulian aduce cu sine multa mantuire, am si eu o nelamurire: oare cat a vatamat faptul ca timp de 500 de ani ortodocsii si catolicii au serbat Pastele la aceeasi data?
Intreb pentru ca am auzit argumentul asta, domne, nu cumva sa serbam Invierea odata cu catolicii. Dar acest lucru s-a intamplat vreme de 500 de ani dupa schisma fara ca vreun ortodox sa se scandalizeze. Nu cred ca aici sta problema Bisericii.
Si apropo de ce se zicea mai sus, toleranta nu inseamna ca eu sa ma impartasesc cu catolicul, ci sa ne respectam unul pe altul ca oameni. Hristos nu ne-a invatat sa ne jignim, ci sa ne rugam unii pentru altii, chiar si pentru - sau mai ales - pentru vrajmasi.
Uite, ca exemplu, membrii neortodocsi ai forumului sunt tolerati aici, cata vreme nu jignesc. Daca voi, cei pe stil vechi aveti o problema cu aceasta toleranta, poate ar trebui sa va retrageti, ca sa nu va amestecati cu "neamurile"
|
Laurentiu, faptul ca tu te gasesti sub anathemele Sinoadelor Pan-Ortodoxe de la 1583, 1593, 1670, 1756, 1848 CHIAR NU ITI SPUNE NIMIC? Anathemele Sinoadelor Ecumenice si ale celor Pan-Ortodoxe inseamna a-i preda pe cei asupra carora sunt aruncate in mainile satanei si ale tuturor ingerilor lui. VOI (cei de stil nou) SUNTETI IN MINCIUNA SI IN RATACIRE; VOI (cei de stil nou) SUNTETI IN MINCIUNA SI IN RATACIRE; VOI (cei de stil nou) SUNTETI IN MINCIUNA SI IN RATACIRE; VOI (cei de stil nou) SUNTETI IN MINCIUNA SI IN RATACIRE; VOI (cei de stil nou) SUNTETI IN MINCIUNA SI IN RATACIRE... Faptul ca tu iei o minciuna impusa de francmasonerie si de reprezentantul ei (pseudo-patriarhul de Constantinopol Meletie Metaxakis) si repetata de mai multe mii de ori (asa dupa cum isi repeta si Goebbels propriile minciuni propagandistice /"propriile sale adevaruri" poporului german pana ce acesta le lua ca pe niste adevaruri de nezdruncinat) drept ADEVAR nu implica faptul ca personal trebuie sa te urmez, ci doar ti-am dat exemplul cu Goebbels din istoria recenta a omenirii ca sa vezi cum pot minciunile repetate la nesfarsit indobitoci constiinta unui popor transformandu-l intr-o turma fara de minte care isi urmeaza fara cracnire proprii conducatori (in cazul vostru pe mai mult decat nefericitul si vrednicul de nici o pomenire Daniel Ciobotea, fratele catolicilor si protestantilor si dusmanul de neimpacat al "stilistilor", care in fond sunt ortodocsi, cu mult mai ortodocsi chiar decat voi cei de stil nou). Si insasi denumirea de "stil nou" arata ca Sfanta Traditie a fost terfelita prin noi adaugiri asupra ei sau prin cenzurarea unei anumite parti din ea non-convenabila ecumenistilor de stil nou.
Tu, frate, nu-ti dai seama la ce a fost "buna" introducerea calendarului iulian indreptat si a stilului nou? La a semana discordia intre ortodocsi, in a introduce schisma in Biserica Ortodoxa, a scurtat unul dintre cele 4 mari posturi de peste an cu 13 zile (Postul Sfintilor Apostoli) ajungand ca in unii ani sa fie sarit cu totul de "Biserica" stilului nou sau redus la o perioada de 2-3 zile, in conditiile in care Sfintele Canoane afirma cu deosebita claritate: nu exista intre cele 4 mari posturi de peste an niciunul care sa fie mai scurt decat 8 zile. Nu se poate introduce nici o iconomie bisericeasca in privinta celor 4 mari posturi de peste an. Totusi "Biserica" stilului nou introduce o astfel de iconomie dovedind astfel ca este doar o parasinagoga prin incalcarea Sfintelor Canoane.
Si priveste cu mandrie proletara la "marile realizari" ale BOR in frunte cu patriarhul ei mult iubit si stimat, cel mai iubit fiu al poporului roman, Daniel Ciobotea:
1. In BOR s-a introdus calendarul gregorian.
2. in BOR s-a introdus rugaciunea ecumenica anuala (acceptata la nivel sinodal);
3. In BOR s-au facut acorduri cu monofizitii tradand Ortodoxia si reprezentantii BOR au propus eliminarea din cartile lor de cult a anathemelor pronuntate de Sfintii Parinti ai Sinoadelor 4, 5, 6 si 7 Ecumenice impotriva asa-ziselor biserici orientale monofizite (acceptate si acestea tot la nivel sinodal);
4 BOR a intrat in CMB (tot la nivel sinodal acceptata);
5. S-a acceptat "iertarea" lui Corneanu si Drincec, si asta tot la nivel sinodal;
6. BOR este parte a acordului cu biserica papala l de la Balamand, acceptat si el oficial de BOR (la Balamand a participat din partea Bisericii, PS Antonie Plamadeala)!
Iti mai pot cita cu zecile astfel de marete realizari ale BOR si conducatorului ei mult iubit si stimat, daca iti va face placere in mod deosebit.