Citat:
În prealabil postat de mishi55
Inainte de a spune :Pacat de Danion!", mai bine plange-te pe tine. Daca il admirai, pentru ce o faceai? Pentru forma ochilor sau pentru ideile lui? Caci daca il admirai pentru ideile lui, ma faci sa cred ca era o admiratie de suprafata - adica nu le-ai inteles niciodata in profunzime. Daca le-ai fi inteles, nu ai fi ajuns sa te lepezi la prima adiere. Iar daca le-ai inteles, si totusi te lepezi, intrebarile ar putea fi mult mai grele.
E jenant sa te lepezi in felul asta de un om pe care "il admirai intr-o vreme". Esti atat de slab sau esti doar "flexibil"? E drept ca vantul bate din mai multe parti, si... in vremurile astea... flexibilitatea poate fi o cale nepericuloasa...
Sa ne fereasca Domnul de asemenea cale!
Si inca ceva: spui ca Danion este mai mult pricina de cadere. Daca gospodarul scutura un pom si crengile uscate cad, nu e vina gospodarului; acelea ar fi cazut oricum, la primul vant mai puternic - ba inca ar fi putut cadea in capul cuiva, facand si paguba! Asa ca mai bine sa le scuture gospodarul la vreme, si sa ramana doar crengile sanatoase, care pot da rod. Vrei sa spui ca din pricina lui se smintesc unii si altii? Pai, nu stii ca doar smintitii se smintesc?
|
Domnule draga, crede-ma ca ma plang mai mult pe mine, care cu adevarat sunt gol. Imi pare rau insa ca m-am facut pricina de cadere pentru tine, caci nu asta intentionam.
Lasa-ma totusi sa ma intreb: daca tu atat de mult te enervezi, maniindu-te pentru comentariul meu, oare cat de mult m-ai uri daca ti-as face vreun rau cu adevarat?
Acestea fiind spuse, v-as recomanda sa analizati bine si sa distingeti intre cei ce ard de dragoste pentru Hristos si cei ce ard din alte pricini. Nu tot cel ce arde se aduce jertfa lui Hristos.
Pe de alta parte, hai sa nu il consideram totusi pe Danion vreun neinteles. Crede-ma ca nu am o problema a intelege ce zice Danion. Am o problema atunci cand aud cu cuvintele mele cum el, care pe vremuri era un om echilibrat, aluneca spre schisma. Atat.