Reteta ciorba peste a la' Braila!
CIORBA DE PESTE:
1 kg de peste mic (oblet), 1 morcov mare o radacina patrunjel, 1 felie de telina, 1 ceapa. Se taie zarzavatul in cubulete mici si se pune la fiert in apa rece impreuna cu pestele ce a fost in prealabil curatat si spalat. Se sareaza si se spumuieste. Se formeaza o spuma alba subtire. Se lasa sa fiarba. Se scoate pestele mic pe o farfurie si in aceeasi apa se adauga cozile si capatanile de peste (novac, crap) si se pune o lingura de orez spalat, 1 rosie taiata cubulete, 1 ardei gras galben ,cozi de leustean si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol, avand grija sa nu se desfaca carnea de pe oase. Se pune borsul fiert separat si se lasa sa mai dea in cateva clocote. Se stinge focul si se adauga leustean verde tocat. In farfurie puteti sa puneti si pestele mic dupa ce il curatati sau intreg impreuna cu o coada din pestele mare. Se aseaza mai intai pestele si dupa aceea zeama.
Se serveste cu mamaliga, ardei iute.
Pofta buna!
|