View Single Post
Vechi 24.03.2010, 01:55:39
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ma bucur pt. raspuns si te rog sa ma intelegi ca mai intii de toate nu am vazut discutia noastra ca o cearta sau o rafuiala pe o tema data . In totdeauna eu traiesc realiatea de a-l informa pe fartele meu atunci cind vad sau mi se pare ca nu ar sti ceva si mai mult nimic . De facut face fiecare cum crede de cuviinta , mintuirea este individuala. Cu alte cuvinte am schimbat niste pareri ; pareri care mie imi intareste convingerea ca peste tot in tara oamenii sunt preocuopati nu de trairea in duh si adevar cit mai ales de exactitatea unor ritualuri care de cele mai multe ori contin si gesturi sau acte care nu isi au rostul dar pe care preotii le tolereaza pt. a nu-si pune in cap comunitatea in care vine ca preot si pe care comunitatea spune ca asa le-a pomenit din mosi stramosi. Comunitatea are mai putina treaba cu ce scrie in cartea de slujba si mai multa cu ,,asa este obiceiul pe aici prin partile noastre" .
Deci sa nu ma intelegi gresit, nu te critic, nu ma supar, nu am resentimente ci din contra ma bucur ca am putut dialoga pe o tema serioasa. De fapt nu stiu ca in ortodoxie sa existe si teme neserioase. Iti multumesc ca ai acceptat sa-mi fi sora de conversatie !
tema in sine ..sufletul dupa moarte..este o tema prea complexa si pt mine .o taranca si pt d-voastra un orasean ,banuiesc ,cat si pt teologi
cartea de slujba versus obiceiurile din mos stramosi..alt subiect complex
eu am pareri personale ..dar evit sa le pronunt..decat descriu evenimentele de la tara..
Reply With Quote