View Single Post
Vechi 22.03.2010, 14:40:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Și nu e adevărat că nu există Magisteriu ortodox. Chiar mai sus acida mea preopinentă mirelat prezintă în detaliu un Tomos al unui sinod constantinopolitan. Ăsta e act magisterial, iar asemenea sinoade și asemenea acte apar și astăzi, numai că nu li se mai dă ascultare. Văd că tot ce spune călugărul Varzuvie de pe Athos primează față de autoritatea eclezială legiuită. Iar din acest "tomos" eu înțeleg că a doua și a treia căsătorie se face atunci când nevasta a murit sau a dispărut (de verificat dacă prin "dispariție" se poate înțelege faptul că și-a luat valiza și a plecat la o adresă necunoscută). Nimic despre a doua căsătorie în caz că nevasta trăiește, dar noi ne facem valiza și plecăm la amantă. Eu nu știu să se fi modificat aceste rânduieli, îmi face impresia însă că oamenii fac mișto de Taina Căsătoriei și de caracterul ei indisolubil, de multe ori cu complicitatea clerului. Uneori, ba chiar foarte des, viața celui care a auzit chemarea la căsătorie poate fi dificilă: trebuie să gândim că aceasta este crucea pe care trebuie să o purtăm ca să ne asociem lui Cristos, și nu că mai avem două cartușe în buzunar, pe care scrie "a doua căsătorie" și "a treia căsătorie".
Aici nu ai dreptate. Preotii iti vorbesc despre purtarea crucii.. nimeni nu ia in neserios Taina Cununiei. Casatoria este o cruce, nu cred ca este preot care va spune altceva.
Daca oamenii fac altceva asta nu este din cauza ca-si asculta duhovnicii, ci dimpotriva, oamenii fac ce-i taie capul (dupa cat poate fiecare, cat vrea fiecare sa-I urmeze lui Hristos, ca mantuirea nu este obligatorie sau cu fortza, ci este doar o invitatie deschisa tuturor)

Last edited by anna21; 22.03.2010 at 14:43:47.
Reply With Quote