View Single Post
Vechi 22.03.2010, 12:29:37
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar, de ce nu ar fi păcatul neținerii postului izvorât din lăcomie ? Eu îmi aduc aminte perfect de spovezile când eram ortodox și câtă importanță punea duhovnicul în ținerea postului. De multe ori nu mă întreba dacă mi-am făcut lecțiile, dacă îmi ajut părinții și altele, ci o singură întrebare îmi punea: "fiule, ai ținut post" ? Asta, pentru mine, e un semn că postul e o materie mult mai serioasă decât o simplă "recomandare" a Bisericii. Trebuie să deosebim între ceea ce Biserica recomandă ori îndeamnă și ceea ce Biserica poruncește.
Nu vreau sa te contrazic cum ca netinerea postului nu ar fi pacat. Dimpotriva, este pacat daca nu il tii fara sa ai motive serioase. Dar e posibil ca duhovnicul sa te fi intrebat cu atata insistenta daca ai postit fiindca la romanii ortodocsi impartasania fara post este aproape de neconceput.

Citat:
Văd că tot ce spune călugărul Varzuvie de pe Athos primează față de autoritatea eclezială legiuită.
Aici cam ai dreptate, din pacate.

Cat despre casatorie si recasatorie, cred ca situatia e mai complicata decat o expui. Nu sunt de acord cu divortul, eu cand am sa ma casatoresc, ma casatoresc o data si bine, dar am sa am mare grija cu cine, dar cateodata, si asta o spun din experienta nu personala, dar aproape, situatia intr-o casatorie devine atat de anormala incat cu greu mai poti spune ca in acea casatorie mai domneste Sfantul Duh, ci ura. Din pacate, Biserica numai constata destramarea unei casatorii. A doua casatorie poate cu greu fi considerata o invitatie la poligamie, fiindca este mai mult o binecuvantare pentru ca oamenii sa nu traiasca in desfrau. Fiindca pana la urma asta e, oamenii sunt slabi.
Reply With Quote