View Single Post
Vechi 15.03.2010, 17:02:45
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Nu am mai fost la spovedit de nu mai stiu cand..din urmatoarele motive:Nu cred ca am nevoie de un intermediar intre mine si Dumnezeu atat cat pot sa o fac rugandu-ma sincer oriunde si oricand.Nu pot sa ma spovedesc stand sub fusta popii..ma umfla rasul doar gandindu-ma la asta.si sugerez o modalitate mai practica pentru asta.Sant multe modalitati pentru a-ti descarca constiinta.atunci cand preotul are diplomatia si rabdarea de a o face.Sant sigur ca sant astfel de preoti..dar modul ortodox de a te spovedi..chiar daca in biserica sant si alte persoane..si te pot auzi..strica totul.

In primul rand la spovedanie nu stai sub "fusta popii" ci pe capul tau este asezat epitrahilul! Apoi spovedania nu o faci in fata preotului pentru ca el e cel care iti iarta pacatele ci preotul este doar un martor si trebuie sa ai constiinta ca spovedania o faci inaintea lui Dumnezeu! Spovedania nu se face in gura mare si persoanele din biserica nu au voie sa asculte marturisirea celorlalti! Iar daca Dumnezeu, nu ar fi considerat necesara Taina Spovedaniei, cu siguranta nu ar fi lasat-o insa a stiut ca omul inclina mai mult spre pacat decat spre virtute si a lasat aceasta Sfanta Taina pentru toti cei care doresc sa se pocaiasca si sa ajunga in Imparatia Cerurilor intrucat Mantuitorul Hristos a spus Apostolior: " Precum M-a trimis pe Mine Tatal si Eu va trimit pe voi. Acestea zicand, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele, vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute" Ev Ioan20. 21-23
Asadar Apostolii au fost trimisi de Mantuitorul iar harul primit de Sfintii Apostoli s-a transmis prin Taina Preotiei pana astazi si se va transmite pana la sfarsitul veacurilor, este ceea ce numim succesiune apostolica.
Reply With Quote