Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
. Avorturi se făceau mai puține, deoarece era foarte complicat de obținut aprobare de avort, nu fiindcă exista conștiința păcatului.
|
Aici ai dreptate. E foarte probabil ca datorita nr bisericilor mult mai scazut acestea erau mai pline decat astazi. Sunt de acord cu faptul ca nici atunci nu prea exista constiinta pacatului. Cred ca tot ce se intampla se facea tocmai fiindca erau interzise si cum noi suntem un popor oarecum sucit, facem tot timpul numai ce este interzis, revoltati tot timpul impotriva sistemului, chiar si cand nu prea sunt motive ca sa ne razvratim, mai mult asa probabil ca se explica lucrurile.
Nu idealizez acea perioada, insa nu-mi explic cum in acele vremuri de asuprire exista totusi mai mult bun simt, chiar si ceva mai multa frica de Dumnezeu as putea sa spun, decat acum cand este democratie si atata libertate. Oare fiindca eram asupriti si numai din cauza aceasta tineam mai aproape de Dumnezeu cautand speranta ? Si acum suntem asupriti si acum nu avem libertate, numai ca libertatile ne sunt ingradite sub un maldar de minciuni frumoase pe care noi le gustam cu nesat. Probabil ca romanii prefera o minciuna frumoasa decat un adevar trist, ceva gen Matrix.
Din punctul acesta de vedere cred ca se poate spune macar ca in umbra comunismului eram ceva acum stam si ne uscam sub soarele democratiei.