View Single Post
Vechi 10.03.2010, 03:45:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu vreau sa stiu cum rezista femeile la ispite si ce ar trebui sa schimbam la barbati ca sa nu ne mai ispiteasca.
Sa fie domle, egalitate.
Adica noi n-avem ispitiri si suflet si hormoni? Si totusi nu cerem ceva special de la barbati ca sa ne aparam, asa cum ne cer ei (ba manastiri separate, pana si animalele saracele prigonite (da cum s-or inmulti la ei vaci si capre si gaini, sau n-au asa ceva in Athos), ba sa ne infasuram, aia nu, aia nu).
Uite ce am citit, sophia, despre interdictia femeilor de a intra in Muntele Athos:
Femeile sunt o ispita pentru calugari, dar intr-alt fel decat se vorbeste pe aici. Poate merge si o femeie fara ganduri de a ispiti, dar imaginea ei, cuvintele ei si glasul ei ramane in memoria calugarului. Cum calugarul este ispitit de diavol (nu de femeie!), acesta ii aduce aceste imagini, aceste amintiri, carora el poate nici nu le-a dat importanta, i le aduce iar in memorie atunci cand se roaga, il obsedeaza cu ele, impiedicandu-l de la rugaciune, rapindu-i linistea, etc.
Putem si noi vedea in ce fel ispiteste diavolul atunci cand ne punem la rugaciune, si ne aducem aminte de tot felul de lucruri, ni se face somn, sete, etc, doar, doar amanam pe maine rugaciunea. Deci, daca noua ni se intampla, calugarilor cu atat mai mult.
Dealtfel toate insulel grecesti au manastiri; nu vad de ce ne-am duce neaparat acolo unde prezenta noastra nu e dorita?!?
Reply With Quote