View Single Post
Vechi 06.03.2010, 17:30:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Iarta-ma Ana! Indiferent ce interpretari dai tu mesajelor mele, eu chiar te plac! Inca... te mai plac. Atat timp cat nu ne jignim, si avem un dialog cat de cat in limita bunului simt, eu n-am ce-ti reprosa, la modul personal.

Iarta-ma si tu, Om Bun. (sunt cam agresiva uneori, cred ca enervez pe multi. Ma placi.. asta "topeste" orice scorpie..)

Citat:
Adica, daca mesajele tale ii scot din rabdari pe necredinciosi, se presupune ca tu te declari foarte clar o... credincioasa. (Ca esti sau nu, acum nu conteaza... Cine poate spune ca ESTE?)
Apoi imediat spui despre cei de aceeasi credinta (deci nu de necredinciosi era vorba... Sau era? ) carora trebuie sa le arati Adevarul. Deci, acum, tu, detii Adevarul!
Apoi recunosti ca vorbesti despre lucruri pe care abia le pricepi... Pai cu Adevarul stiut de tine pe care-l impui credinciosilor si necredinciosilor, cum ramane? Si oare ei, credinciosii si necredinciosii nu vad ca Adevarul tau e cam ambiguu? Si cum ar trebui sa reactioneze? Dar TU? Cum te aperi tu cand sar pe tine 2, 3, 4 cu advaruri false? Cum te descurci tu, care recunosti singura ca nu stapanesti si nu prea intelegi?
Iana a facut o observatie f buna despre credinta.
Vorbesc despre lucruri care abia le pricep.. pricep foarte multe cu mintea.
Nu inteleg nimic cu inima. La asta ma refer.
Nu stiu cum sa ma fac inteleasa.
Sa-ti dau un exemplu care pe mine m-a pus pe ganduri la vremea lui. Copilul meu de 5 ani se gandea la fapte bune (dupa ce i-am vorbit despre milostenie) si mi-a spus de la sine: "cea mai buna fapta buna pe care o poti face este sa te rogi lui Dumnezeu sa ajute pe cineva".
M-a lasat cu gura cascata.. la nivelul lui de intelegere, aceste lucruri NU le-a gandit cu mintea, ci cu "inima" ca sa spun asa. De unde scoate un copil lucruri la care abia ajungi cu mintea dupa lecturi, stradanii, discutii etc?
Discutiile cu altii se pastreaza la nivel rational, logic.. cred ca oricine poate face asta. Nu la astfel de adevaruri ma refer (nu-mi insult singura inteligenta, nici nu invit pe altii sa o faca! Ci spun ca nu te duce la credinta). Ci ma refer la adevarurile traite, pe care oricum nu ai cum sa le impartasesti eficient altora..

Citat:
Ce te face sa crezi ca "m-a deranjat"? Dimpotriva, ideea mi se pare cu adevarat sublima, dar ceea ce se vede din extreior (cel putin din unghiul meu...) este ca tie iti place cum suna, nu ca simti vibratia tacerii si a stapanirii de sine!
Cred ca am picat amandoi pe acelasi pasaj. Ne place amandurora si il interpretam complet diferit.. si acum ne "batem" pe el ca pe o jucarie.
Reply With Quote