Citat:
În prealabil postat de konijiro
Trend-ul de laicizare al Europei este evident, si nu exista motive pentru care nu isi va gasi locul si in Romania. Sigur, nu se va intampla imediat, dar asta e directia inspre care ne indreptam. Pe masura ce nivelul de educatie si nivelul de trai vor creste (cu toate ca cu educatia am dubii), si numarul de oameni care isi pun intrebari in legatura cu religia va creste.
Mai mult, desi aparent paradoxal, cred ca orele de religie vor ajuta la treaba asta, tocmai pentru ca expun copiii la unele aspecte ale religiei care frizeaza ridicolul.
|
Partea amuzanta este ca in Europa nivelul de educatie e in scadere de mult, iar in ceea ce priveste nivelul de trai a inceput sa scada simtitor si nu se vede inca fundul la povestea asta, deci daca pe astea se bazeaza procesul de laicizare, va avea mult de furca.
Cu atat mai mult la noi, unde este si mai rau decat in rest.
Ba chiar s-ar putea sa se intample fenomenul exact opus, al unei redeschideri a individului spre latura religioasa a vietii, ca urmare a faptului ca perna pe care se va culca in fiecare seara nu va mai fi atat de calda si moale ca pana acum. Si sigura.
Si mai am o veste proasta pentru tine, in virtutea principiului ca raul se autolimiteaza si este autodistructiv, ca urmare a campaniei intense de sprijinire a secularizarii cu consecintele de rigoare in plan demografic, se pare ca in maxim 40 ani UE (si nu se va rezuma la UE) va fi un fel de imperiu musulman.
http://www.youtube.com/watch?v=ysBJ5G4m67s
Sa vedeti voi atunci astia cu secularizarea ce o sa va sfaraie calcaiele, cate vise distruse, unde ati dat..si ce a crapat pana la urma..