@ Om Bun
Eu :
... Pe de alta parte stiu ca vorbesc despre lucruri pe care abia le pricep si eu (daca e pricep... cu inima sunt inca departe).
Tu:
Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Oops? Pai oare "necrdinciosii" nu sesizeaza si ei acelasi lucru la tine?? Cum ar trebui sa reactioneze?
|
Avem standarde diferite, Om Bun..
Rugaciunea, pomana, mersul la biserica, postul etc... nici una dintre acestea NU ma face cu adevarat crestina (decat in imaginatia mea, poate).
Cine este crestin are Sf Duh.
De aceea eu nu pot spune ca am credinta.
Tu ai? In ce sistem de referinta?
Ai mutat vreun munte din loc?
(nu o spun cu rautate, ci ca sa ma fac inteleasa.. nu sunt nici macar smerita. Incerc sa fiu realista! Fac ce fac slugile si nu voi capata multumiri pt asta, desigur.. nu stiu daca ma fac inteleasa.)
Ca nu esti de acord cu parerile mele este una..
ma contrazic?
aici spun A... dincolo spun nonA..
arata-mi.
Ca nu ma placi personal din stiu eu ce motive este cu totul altceva.
De fapt asta este problema: iubire in sus, iubire in jos! Dar tu ia du-te mai incolo, ca prea faci pe desteapta!
Nici o problema.. nu poti sa placi pe toata lumea, inteleg..
Dar un pic de respect: spune ce ai de spus, frate!
Citat:
Sublim! Intr-adevar, ar trebui sa ne unga la suflet pe toti. Dar esti tu oare precum spui: o piatra care vorbeste? Inclusiv faptul ca ai reactionat astfel, ma face sa cred ca nu m-am inselat cand am spus ca te contrazici de cateva ori pe parcursul putinelor fraze. In fond nici nu trebuie sa te nelinistesti, intrucat la fel ca tine suntem majoritatea dintre noi. La ceilalti vedem imediat greseala, pe cand la noi... trebuie sa avem 20 de ingeri pazitori care sa ne traga de urechi, ca tot nu vedem...
|
Traducere libera: gresesti mult.. imposibil sa te indrepti.
Ok, care-i greseala.. tu ai cele mai alambicate mesaje: te citesc de 2-3 ori pana ajung sa inteleg la ce te referi. Aici sunt clueless: care-i greseala logica (contradictia), care-i greseala teo-logica (ce te-a deranjat atat de mult in partea cu piatra vorbitoare)?
Si nu ma mai iubi.. un pic de sinceritate. Apreciez mult sinceritatea.
@ Sophia
spui: "daca nu faci totul si perfect 100%, nu esti crestin (ortodox)."
Fals, Sophia, nu cred ca afirma cineva asta.. Toti gresim.
Dar sa-ti cauti scuze nu este crestineste! Asta afirma cei mai "duri", de fapt... nu te scuza singura. Noi trebuie sa ne vedem pacatele si neputintele.. altfel NU ne vom smeri, vom intra la judecata cu Dumnezeu.
Gresesti, cauti iertare.. te ridici si incerci din nou cu ajutorul lui Dumnezeu.
Limitele in credinta sunt acelea pe care ni le punem singuri din neputinta.