View Single Post
Vechi 05.03.2010, 00:39:02
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit 'Crede si nu cerceta'

Citat:
În prealabil postat de bubulyna Vezi mesajul
O fata a lasat un bilet cu mesajul: \"Nu mai cred in Dumnezeu\" si apoi s-a sinucis. Era in liceul unde sunt eu. Avea doar 18 ani. Ce parere aveti despre asta? Eu cred ca si-a pierdut si ultima speranta, si-a dat seama ca viata nu ar avea rost fara Dumnezeu si a decis sa isi ia viata. Viata e un continuu zbucium ,oamenii sunt din ce in ce mai rai si mai indiferenti,singuratatea e grea,dar asta nu inseamna ca viata nu merita sa fie traita.E frumoasa ,cu bune, cu rele. Mereu i-am admirat pe oamenii cu o credinta puternica in Dumnezeu,sunt optimisti,sunt mai sanatosi,parca radiaza de fericire si sunt mult mai linistiti. Nu stiu ce ii face sa fie asa .Mi- as dori si eu sa fiu asa,dar din pacate nu cred ca mai am o sansa. Am urmarit documentare (de exemplu Zeitgeist,sau Secretul vietii pe pamant),si nu mai pot crede in Dumnezeu. Daca stiti documentare care sa ofere dovezi pentru existenta lui Dumnezeu,va rog sa-mi spuneti.
'Crede si nu cerceta' a spus Insusi Mantuitorul nostru, Iisus Hristos.

Si o pilda relevanta si plina de intelepciune, aici dedesubt:
"La un pas de sinucidere

Un tanar disperat, care era aproape de sinucidere, s-a dus sa se spovedeasca.

Preotul duhovnic l-a ascultat cu atentie, iar mai apoi i-a zis:

- Fiule, tu insuti trebuie sa te invinovatesti pentru nenorocirea ta. Sufletul tau flamanzeste de moarte. De-a lungul intregii tale vieti, tu nu ai invatat decat sa-ti hranesti trupul, si nu te-ai gandit niciodata ca si sufletul are nevoie de hrana; de o hrana mult mai pretioasa si mai pretentioasa decat cea a trupului, si intr-o masura mult mai mare decat are nevoie trupul de a lui. Sufletul tau este acum in primejdie de moarte din cauza foametei la care l-ai supus. Fiule, impartaseste-te de Trupul si Sangele lui Hristos. Numai aceasta iti poate mantui sufletul de la pieire. Zilnic si mereu impartaseste-te de Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos. Caci El este Painea de Viata Facatoare a sufletelor noastre.

Tanarul l-a ascultat pe preot si s-a intors la viata."
http://www.crestinortodox.ro/pilde/l...ere-99552.html
Reply With Quote