View Single Post
Vechi 19.02.2010, 12:28:13
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Nu credeam ca pe acest forum o sa gasesc, mai ales printre cei ce isi spun credinciosi, asemenea nesimtiti.
Dar am observat ca asta este atitudinea o aveti majoritatea, nu toti.
Traditie1 imi spunea ca trebuia sa-l caut cu smerenie.
Jane, sa inteleg ca daca tu L-ai gasit deja, asta este starea de smerenie prin care trebuia sa-L caut?

Cine mi-a spus sa uit? Voi astia care spuneti nu trebuie sa cercetam si alte variante.
Voi cei ce ne cereti sa purtam ochelari de cal.
De ce spui ca e vorba de nesimtire?
Ia hai sa vedem ce ai scris tu cu alea doua maini ale tale.

Citat:
Trebuia sa uit ca in Biblie scrie "cauta si vei afla" nicidecum "crede si nu cerceta".
"Trebuia sa uit". Trebuie asta denota faptul ca era vorba de o regula instituita de cineva sau de ceva. Na, intrebarea mea este, CINE sau CE ti-a impus tie regula aceea pe care "trebuia" sa o respecti, adica sa uiti, sa faci sau sa dregi, whatever. Hai ca mor sa stiu CINE ti-a bagat in cap ca in ortodoxie TREBUIE sa uiti lucrul ala. E un trebuie, inseamna ca e si un autor al acelui trebuie. Daca nu ti-a spus-o nimeni, inseamna ca propria ta prejudecata te-a sfatuit prost si te-a tiranizat cu trebuie-uri nespecificate niciunde in ortodoxie. Hai cu logica, e topicul de ateism, logica trebuie sa curga, sa ne scaldam in ea. Trebuie presupune ca exista o regula, vreau sa stiu cine sau ce, in Biserica Ortodoxa, ti-a impus acea regula. Am repetat de trei ori, ca sa fie cat mai clar ce doresc sa aflu de la tine si ti-as fi recunoscatoare sa imi raspunzi.

Tu singur ai scris asta, tu te-ai bagat in chestia asta. Eu doar ti-am atras atentia ca faza asta cu crede si nu cerceta e o treaba intr-adevar falsa, care nu e scrisa niciunde in scripturi, si care e invocata in special de ignorantii care nu au treaba cu biserica si confunda catolicismul cu ortodoxia (intrucat crede si nu cerceta asta era mai mult o "lege" de-a catolicilor, cu precadere in evul mediu). Si oricine e cat de cat alfabetizat in ortodoxie, si inca pentru doishpe ani, OHO, stie ca aiureala asta nu e impusa, ca ortodoxia nu spune ca TREBUIE sa uiti lucrul ala si sa inghiti "crede si nu cerceta".

De-asta cred eu ca tu minti cand vorbesti de-aia doishpe ani. Pentru ca fraza aia de ai scris-o e material tipic, e criteriu de diagnostic, aproape didactic, de om care face varza si salata de religii si dogme si confunda papistasii cu ortodoxia, atribuind interdictiile si ochelari de cal ai unora -- celorlalti.

Si daca ai fi fost prin biserici timp de doishpe ani, iti zic eu ca ai fi cunoscut si oameni ca mine, si mai buni, si mai rai, vedeai de toate soiurile, te obisnuiai, nu mai sufereai acum socul asta cultural pe forum.

Last edited by Jane Says; 19.02.2010 at 12:32:17.