Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Ano, Ano, ce nume frumos ai, si cata insemnatate in sfanta Biserica, la fiecare slujba!... Citesc randurile tale si, desi spui adevarul curat, se pare ca treci prin el ca printr-o boare de vant; cu atatea griji pe cap, nici nu realizezi ca te-a atins...
Cine neaga ceea ce spui tu? Nimeni. (Sau in orice caz, nu eu!) Dar aici nu e vorba de altceva decat de INDARATNICIE! Nici nu stiu ce metafore sa mai aduc, pentru a nu "da rau" pe alocuri... Spune-i prostituatei ca nu face bine ce face!... Spune-i ateului ca e superficial in gandire!... Spune-i celui ce injura, ca nu se cade s-o faca!... Spune-i prostului ca-i prost!... In orice iti trebuie un sambure de intelepciune, care in 99,99% din cazuri NU vine din sfaturile altora, ci din cucuiele de la pragul de sus. Iar sfaturile care sunt totusi ascultate, trebuiesc date cu multa dibacie, pentru a nu parea ca intentionezi sa intri incaltat in sufletul omului...
De altfel spuneam ca "nu simti briza" care te atinge, desi vorbesti despre ea ca despre un Taifun:
Ei, ui-te-asa lucreaza Dumnezeu! Ne credem infailibili, cu drept deplin asupra deciziilor noastre, facem pe desteptii cu altii si cu noi insine, pana intr-o zi cand dam cu oistea-n gard si strigam: "Doamneeeee, cu ce-am gresit eu oare, Doamne de merit asta?" Si ne trezim, si ne caim, si facem fapte bune, doar-doar s-o milostivi Dumnezeu-dragutzu' sa ne ierte!... In asta consta totul. Omul NU face fiindca-i arati tu, eu, unu', altu', adevarul... "Ce pana mea mai vrea si asta de-o face pe desteptu'? Du-te, nene, ca faci praf! Hai ca poate ai treaba si eu te retin!..."
Sper sa ma fi facut inteles pana la urma!...
|
Si ar trebui sa tacem pt ca fiecare face oricum ceea ce vrea?
Pai vezi, acesta este lucru care ma indigneaza cel mai tare.
Gandindu-ma la viata mea as putea spune ca "mi s-a intamplat sa nu fac avort".
Adica nu sunt mai inteleapta, virtuoasa sau mai informata.. doar mi s-a intamplat ca in pofida unei vieti pacatoase sa nu fac avort.
Lucrul acesta ma indigneaza! Ca nu am auzit nici o voce in toata tineretea mea care sa-mi spuna ca sarcina trebuie tinuta.
Am vazut pur intamplator "Strigatul mut" cand aveam 14 ani.. si am fost socata.. altminteri as fi considerat si eu avortul bun. Nici o voce sa spuna altceva.
Pana si parintii prietenului imi spuneau in facultate ca.. hmm, ei "cunosc" doctori, daca sa intampla "accidente". Sa vorbim cu ei, nu sa mergem aiurea! Intelegi.. avortul este regula azi, iar noile generatii sunt pregatite sa faca acest pacat, chiar de catre cei care trebuie sa-i indrume, uneori.
De aceea cred ca noi avem datoria sa strigam pe toate drumurile ca este crima..