@Glykys - este vorba si de educatie, si de bun simt nativ, dar si de credinta.
Pai daca cineva ca par. Cleopa (si la dansul nu stiu cat vine din educatie de la tara si cat din scripturi) spune clar ca femeia trebuie sa se supuna barbatului, sa taca, sa stea numai la cratita si sa faca prunci, sa stea numai intr-un colt in biserica, este murdara si pacatoasa din start (pentru ca are problemele lunare), din cauza Evei, mantuire nu are decat prin dureri mari la nastere, etc., oamenii (mai ales cei de la tara care si asa nu stiu multe), asta invata si asa fac si acasa cu sotia. Aia trebuie sa se supuna barbatului si sa indure batai, sa munceasca precum sclava, sa nasca prunci pana nu mai poate (ca n-are voie sa se opuna in vreun fel), sa nu studieze/invete meserie, sa nu divorteze,etc.
"Asa spune la biserica".
@Fani - ai dreptate. Numai un singur lucru: casastoriti sunteti si voi cei care aveti copii, deci noi tot avem ceva lipsa. Sigur ca familia este un dar mare si chiar si profesia/locul de munca (atunci cand il ai), dar noi cei fara copii nu ne simtim completi. Ne lispeste ceva totusi. Ma tot gandesc la femeile de pe vremuri care daca nu(mai) aveau familie erau primite in biserica, aveau ceva de facut acolo, erau sprijinite.
Ma rog, eu oricum imi caut altceva...Era bine daca ma sustine preotul, in biserica, dar cine stie, poate ca e mai bine in alta parte. Se pierde treptat biserica...din pacate, in vremurile astea tulburi.
|