View Single Post
Vechi 10.02.2010, 13:46:35
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos. La noi este tocmai invers. Ajungem sa iubim pacatul, in noi si in ceilalti, si sa ii uram (judecandu-i) pe pacatosi. Este si aceasta o lucrare a vrasmasului, prin care incearca sa ma faca sa consider ca cel mai mare pacatos nu sunt eu, ci cel de langa mine.

De multe ori ii reuseste. Se poticneste insa vrasmasul in fata acelora care, au dobandit cu adevarat smerenia, avand buna masura a lucrurilor duhovnicesti.

Am certitudinea ca si acestia sunt multi, atat in randul monahilor cat si al mirenilor. Oameni imbunatatiti, care au puterea de a lupta nu doar cu neputintele lor, dar si cu patimile celor de langa ei. Sunt oameni prin care, si langa care, se mantuiesc alti oameni.

Unii dintre ei, in mod sigur ar lua de sotie o "desfranata" si nu numai datorita faptului ca si Hristos a facut la fel, ci pentru ca stiu ceea ce se cuvine sa iubeasca, mai intai de toate, la o persoana, "Chipul nemuritor al lui Dumnezeu din om".
Si oare nu toti avem chipul nemuritor al lui Dumnezeu in noi?

Se cuvine atunci sa se mai faca o distinctie intre cel care s-ar casatori cu o desfranata ( doar pentru ca s-a intamplat sa cunoasca una sau crede ca ar face-o) si cel care se casatoreste cu o crestina, sau intre o desfranata si un crestin...pana la urma nu toti suntem pacatosi in dreptul nostru?

Eu una nu am inteles cine poate considera ca poate izbavi pe altul din patima cu care il si caracterizeaza de fapt, si de pe ce pozitie isi imagineaza ca ar cobori sa scoata pacatosul din haul pacatului...suna cumva a ceva de genul asta: "Eu Sfantul ma cunun cu desfranata!"?

Poate ca s-or fi casatorit de fapt foarte multi cu foste/i desfranate/i...dar au ajuns sa nu le/ii mai priveasca asa in momentul in care nici nu s-au mai rezumat la acest calificativ practic, si de asemenea pentru ca au descoperit calitatile de apreciat la ele/ei...si atunci suna deja putin deplasat sa afirmi " Da, eu m-am casatorit cu o desfranata, si constat ca sunt considerat un mare sfant deja...desi nu m-am gandit niciodata chiar din perspectiva asta la acest aspect!"
Reply With Quote