Citat:
În prealabil postat de sophia
Jane, revin la intrebare:
La ce mai trebuie sa se casatoreasca? Care mai este rostul. Asta nu pricep.
Sa stea preotul singur si gata.
Si gandeste-te, ca scrie si in carti religioase, chiar de monahi: exista si hormoni. Se distrug amandoi in felul asta. Mai bine traiesc singuri, separat. Sau femeia isi ia un mirean.
la fel si pentru casatoria alba. De ce trebuie sa fie casatorie daca nu se poate.Lasa femeia sa se duca cu altul.
|
Nu sunt nici hormonii astia chiar atat de matematici sa te distruga atat de usor. Cred ca un om a carui viata se invarte in jurul bisericii -- si cu atat mai mult, in altar -- va fi detasat in mod oarecum firesc de nevoile fizice fara sa resimta asta ca pe o povara. Le astampara Dumnezeu hormonii, daca vede ca din ravna pentru El si pentru Sf. Liturghie vor sa se abtina. La fel cum daca nu vrea sa le primeasca jertfa, poate sa nu o astampere si atunci isi vor vedea de relatiile firesti.
E foarte dificil de judecat (gandit) din afara pentru ca fiecare isi traieste viata si nevoile in pielea lui, avand motivele sale. Ce mi se pare mie imposibil sau de neindurat, altul poate duce cu usurinta daca il ajuta Dumnezeu, si-l mai si bucura intre timp cu daruri pe care eu nu le voi pupa-n veci.