Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Am indicat link-ul. Tot aici scrie spre stiinta tuturor, care citesc articolul:
"Ambii codici se caracterizează prin faptul că sunt simple traducțiuni și compilări din autori străini, fără să se țină seama de trebuințele țării. Din cercetarea lor rezultă că este neexactă afirmațiunea lui Cantemir, primită și de N. Bălcescu, că Vasile și Matei au combinat pravilele străine cu obiceiul pământului. Chiar în prescripțiunile relative la țărani sunt copiate capitole din colecțiunea lui Harmenopol."
|
Nu prea imi dau seama ce anume vrea sa spuna citatul asta,m-am uitat si pe link e vorba de coduri de legi -- laice! Nu stiu ce treaba au cu religia.
Citat:
Cred ca recunoasti ca ceea ce-si permite cultura, nu-si poate permite religia, caci cultura nu are Sinoade, canoane, etc care o reglementeaza; si daca ar exista asemenea reglementari ale culturii, s-ar numi cenzura. Libertatea de exprimare este perceputa diferit in religie si cultura.
|
Aaaa, nu nu as fi de acord. Cred ca este gresit sa crezi ca, de exemplu, ortodoxia a trecut prin aproape 2000 de ani fara schimbare si fara influenta din afara. Ori oricum, mi se pare naiv. Si cultura are canoanele si rigorile ei...