Citat:
Īn prealabil postat de maria-luisa
am respect pentru ratiune si stiinta, care ne-a creat confortul ce nu era acum mii de ani, dar nu le separ de Dumnezeu. Nu sunt de acord cu razboaie si ura, pentru ca sunt impotriva lui Dumnezeu si impotriva credintei mele, dar eu cred ca fiind in Dumnezeu, suntem mai mult. E credinta mea si ti-am mai spus ce cred. Omul fara nicio credinta, e o leguma. Credinta in Dumnezeu, asa cum stii ca o am, ma face libera.
Nu sunt de acord cu stiinta care confectioneaza bombe atomice si arme, dar o repect pe cea care ii da omului posibilitatea de a trai mai bine.
sunt sigura ca intelegi ceea ce vreau sa-ti spun acum.
|
Ce intelegi prin "leguma"?
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.