Citat:
În prealabil postat de topcat
Dar de ce nu e traditie zamolxe sau zeul copacului?
Trebuie sa alegi si am ales limitele, in masura care zic eu ca e a bunului simt.
Cu mosu nu il prea intereseaza, cadourile vin, anul asta (adica trecut) a fost primul in care am impodobit impreuna bradul. Sint sigur ca daca i-as confirma ca nu exista mosu nu l-ar afecta deloc, important e sa nu se opreasca cadourile, e mai mult o vrere de-a sotiei. Mie personal mi-e mila de ei, pentru ca isi doresc foarte mult sa il intilneasca pe mosu, se pregatesc dinainte sa il pindeasca :)
Incerc pe cit posibil, cind se uita la vreun sf sau la ceva fantezii, sa le spun ca e foarte probabil ca sa nu existe nici extraterestrii si nici magii.
p.s. Pentru ala micu inca exista si zina maseluta 
|
pai e foarte simplu sa nu faci bradul, de ce l-ai face? daca pe copil nu-l afecteaza nu-l minti, spune-i ca oricum primeste cadourile, la fel si cu picarea dintilor. de ce sa-l amagesti pe copil? Cracinul nu exista, Nasterea Domnului nu mai spun, de ce ne e mila sa-l "omoram" pe mos craciun, zicandu-le ca exista, dar nu avem nici o tresarire in a-l omori pe Dumnezeu. mosul aduce cadouri, zana maseluta aduce dinti si masele..... iar Dumnezeu aduce iubire.