View Single Post
Vechi 19.01.2010, 19:41:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
hmmm... pai este impotriva principiilor tale. ti-ai crestinat copiii. botezul nu este traditie.
"Taina Sfântulul Botez a fost asezată de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : «Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh» (Matei XXVIII, 19). Acestea le-a grăit după învierea Sa din morti.
Dar Taina Sfântului Botez nu este numai usa prin care se intră în Sfânta Biserică a lui Hristos, ci si pentru câstigarea impărătiei lui Dumnezeu, asa cum ne încredintează însusi Mântuitorul, zicând : «De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu.» (Ioan III, 5)."

iti dai seama ce ai facut????
tu le vei spune copiilor tai ca Sfanta Scriptura e un SF si bisericile sunt niste chestii unde preotii se imbogatesc? sau le vei da libertatea de a vedea ei singuri ce-i cu credinta?

ps. ce ai scris mai sus este o mica gaselnita a ta, de te face sa te simti bine, ca "vezi mai draga" ai respect fata de rude.
Principiul meu este sa nu fac ceva imoral, pe cit posibil. Faptul ca am botezat copiii nu incalca aceste principii. Ca cineva se boteaza imi este indiferent dpdv moral.
Copilul meu cel mare a aflat la scoala cine se doreste sa fie Dzeu si a spus singur ca nu exista, nu l-am influentat defel, sint liberi sa creada ce doresc. De asemenea, in momentul in care profesorul de religie i-a cerut teme mai lungi decit cele de la alte materii si cind am considerat ca efortul depus acasa pentru a tine minte termeni neadecvati copiilor de clasa a 3-a, am cerut, cu consimtamintul sau, sa il scot de la aceste ore.
In concluzie, nu biserica imi invata copiii ca consumul de bautura si tutun sint imorale. Nici nu ar putea. Pentru ca eu vad moralitatea dpdv al relatiei intre oameni si nu al relatiei intre fiecare din oameni in parte si prietenul lor imaginar.
Reply With Quote