Citat:
În prealabil postat de Fani71
El nu spune, pt ca traia la muntele Athos la inceputul secolului 20.
Noi care traim in epoca in care traim, in care crestinismul devine din ce mai putin impoortant pentru lume, avem alta marturisire de facut.
Dar parintele Sofronie, ucenicul lui, care a trait in Anglia, din cate stiu eu nu era impotriva.
Sa ne amintim de cei care in inchisori se rugau impreuna. Era tot o situatie limita. Cred ca si noi traim si vom trai intr-o situatie limita, o epoca de marturisire.
Iar textul pe care l-am citat arata si ca nu trebuie sa demonizam credinta celorlalti, ca trebuie sa vedem si ce avem in comuin, ca nu putem conseridera gresit tot ceea ce spun si fac.
|
Eu cred ca se va intampla profetia Parintelui Serafim Rose: crestinismul, sub presiunea seculara care se manifesta si prin ecumenism va deveni mai important in litera dar din ce in ce mai golit de duh. In cele din urma, spre sfarsit va fi asa o unire ca vor ramane doar cuvintele. In spatele cuvantului "crestin" nu va mai fi nimic.
Un crestinism golit de adevar, o carcasa goala. Asta ne propune ecumenismul. Imbratisati-l daca vreti, va va duce pe poteca usoara.