Citat:
În prealabil postat de Danut7
Evrei 8 :
6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe.
7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;
8. Ci Dumnezeu îi mustră și le zice: "Iată vin zile, zice Domnul, când voi face, cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda, testament nou,
9. Nu ca testamentul pe care l-am făcut cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din pământul Egiptului; căci ei n-au rămas în testamentul Meu, de aceea și Eu i-am părăsit - zice Domnul.
|
Unde se vorbeste, in versetele postate de tine, despre desfiintarea zilei a saptea (ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu)?
Ai ales foarte gresit versetele. In Evrei cap 7 (de la vers 15) si 8, se vorbeste, in mod lamurit, despre desfiintarea preotiei pamantesti, odata cu intrarea in Locasul ceresc a Adevaratului si singurului Preot si Mare Preot: Domnul Iisus Hristos.
"
Isus S-a fãcut preot prin jurãmîntul Celui ce I-a zis: "Domnul a jurat, si nu Se va cãi: "Tu esti preot în veac, dupã rînduiala lui Melhisedec",
prin chiar faptul acesta, El s-a fãcut chezasul unui legãmînt mai bun."(Evrei 7:21,22)
"Mai mult, acolo au fost preoti în mare numãr, pentru cã moartea îi împiedica sã rãmînã pururea. Dar El, fiindcã rãmîne "în veac", are o preotie, care nu poate trece de la unul la altul."(Evrei 7:23,24)
"
În adevãr, Legea pune mari preoti pe niste oameni supusi slãbiciunii; dar cuvîntul jurãmîntului, fãcut dupã ce a fost datã Legea, pune pe Fiul, care este desãvîrsit pentru vesnicie."(Evrei 7:28)
"Dacã ar fi pe pãmînt, nici n-ar mai fi preot,"(Evrei 8:4)
Si exemplele pot continua. Dar, cel mai bine este sa citesti capitolel 7 si 8 din cartea catre Evrei. Vei gasi o sumedenie de referinte despre desfiintarea preotie pamantesti (vechiul legamant) si inlocuirea acesteia cu adevarata preotie a Domnului Iisus Hristos (noul legamant).
Dar, nu vei gasi nici o referinta la desfiintarea zilei de odihna inchinata Domnului: ziua a saptea. De altfel,despre desfintarea acestei zile binecuvantate si sfintite de Dumnezeu nu vei gasi nici o referinta in toata Sfanta Scriptura. Gasesti asa ceva doar in traditiile omenesti.